PORTRET: Alexandra Neamţu majoreta de la Informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Neamţu
Alexandra Neamţu

Tânăra face parte din Consiliul Elevilor,este membră în Asociaţia Antidrog, a făcut teatru, iar mai nou poartă şi costumaţia de majoretă.

Are note mari, deşi susţine cu modestie că „nu e cine ştie ce”, pentru că în clasa ei toată lumea învaţă bine, e implicată într-o mulţime de activităţi extraşcolare şi dansează de patru ani. Până acum, Alexandra a participat la mai multe concursuri naţionale, dar a fost şi în Franţa, la Argenteuil.
A început la Casa de Cultură cu trupa de dans modern „Let’s bounce”, din care făcea parte alături de alte cinci prietene. Din clasa a noua face repetiţii pentru spectacole şi competiţii la Clubul Copiilor dansând de la hip hop, până la jocuri populare stilizate şi fantezii coregrafice. Persoana care croieşte costumele fetelor este chiar profesorul acestora, Călin Corpaciu. Se amuză şi Alexandra când spune asta şi menţionează faptul că „prezentarea scenografică este foarte importantă: toate trebuie să purtăm acelaşi model de costum, pentru că la concursuri acesta este unul dintre principalele criterii de departajare”.

Prima trupă de majorete din oraş

Ideea cu majoretele le-a venit fetelor de la „Info” cu mai mulţi ani în urmă, dar abia acum au reuşit să o pună în practică. Au organizat o preselecţie care includea mai multe probe, ajutate de profesorul lor de sport, iar de curând au participat la prima competiţie sportivă în care şi-au susţinut liceul.

„Deocamdată, doar noi avem trupă de majorete, însă am auzit că şi fetele de la Colegiul Naţional Iancu de Hunedoara vor să îşi înfiinţeze una. Însă noi nu vrem să mergem doar la concursurile sportive la care participă echipele liceului, ci şi la competiţii organizate la nivel naţional, special pentru majorete”, a spus Alexandra.

Pian, jurnalism şi ONG

Pe lângă dans şi majorete, adolescenta a studiat pianul timp de opt ani la Şcoala de Muzică din Hunedoara, este redactor-şef al revistei liceului, „Info-jurnal”, membră în Asociaţia „Antidrog” şi a fost unul dintre organizatorii „Nopţilor Antidrog”, unde câteva zeci de hunedoreni au spus NU tutunului, alcoolului şi tentaţiei drogurilor şi un DA hotărât distracţiei.

„Le-am dat echipelor de la liceele din oraş mai multe sarcini zilnice: aveau de făcut trasee prin pădure pe baza unor bileţele care conţineau mesaje antidrog, iar una dintre cele mai haioase probe a fost cea a ziarelor. Participanţilor li s-au dat câte 30 de întrebări ale căror răspunsuri trebuiau găsite în câteva maldăre de ziare. Ideea era ca liceenii din tabără să nu aibă timp, nici măcar noaptea de ţigări sau alcool”, şi-a amintit Alexandra.

Întrebări şi răspunsuri

Vrei să urmezi o carieră în dans?
Dans nu poţi face decât până la 20-30 de ani, dar nu poţi să ai o carieră în acest domeniu, de aceea, vreau să fac medicină, specializarea chirurgie cardio-toracică sau neurochirurgie.

Care e partea cea mai grea într-un concurs de dans?
Momentul când urc pe scenă şi am senzaţia că am uitat tot ce am de făcut. Asta ţine doar câteva momente, pentru că imediat ce începem să dansăm, îmi amintesc toate mişcările şi ordinea lor.

Ce-i place
„Să dansez şi să învăţ la biologie şi anatomie. Chiar şi în vacanţă învăţ. Nu mă împinge nimeni de la spate. Îmi place, pur şi simplu“, a spus Alexandra Neamţu.

Ce nu-i place
„Să mă trezesc dimineaţa foarte devreme, nu îmi plac persoanele care m-au dezamăgit, minţindu-mă, câinii vagabonzi şi agresivi, care sunt din ce în ce mai mulţi încât seara mi-e frică să ies din casă, şi oamenii fără bun simţ“, a mărturisit Alexandra.

Profil
Născută. 21.05.1992, Hunedoara.
Educaţie. Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu”, Hunedoara, clasa a XI-a.
Familie. Singură la părinţi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite