Un hunedorean a vizitat România cu „ocazia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Demeter practică cel mai ieftin turism
Alex Demeter practică cel mai ieftin turism

Alex Demeter plănuieşte ca în 2011 să viziteze Europa, călătorind „cu ocazia”. La 20 de ani, tânărul a acumulat o experienţă de cinci ani în cel mai ieftin mod de a face turism. A văzut România de la un capăt la altul. Înarmat cu curaj şi fără bani în buzunar a plecat în aventura vieţii.

Alex Demeter plănuieşte ca în 2011 să viziteze Europa, călătorind „cu ocazia”. La 20 de ani, tânărul a acumulat o experienţă de cinci ani în cel mai ieftin mod de a face turism. A văzut România de la un capăt la altul. Înarmat cu curaj şi fără bani în buzunar a plecat în aventura vieţii. „Am pornit de la un festival de muzică organizat pe malul Streiului. Aveam doar un rucsac imens în care ţineam cortul, mâncare şi haine”.

Alex Demeter povesteşte că şi-a început călătoria de la Simeria Veche spre Oradea, dar după ce a schimbat mai multe maşini a fost nevoit să înopteze la marginea localităii Ştei, unde s-a adăpostit de ploaie sub un pod. De acolo a fost alungat de şobolanii care împânziseră locul. Până spre dimineaţă aventurierul a mers pe jos 20 de kilometri. Într-un final a fost luat la autostop şi a ajuns la Beiuş şi apoi la Oradea, unde a dormit pe malul Crişului Repede. „După un popas de mai multe zile, mi-am continuat drumul spre Târgu-Mureş. Într-o dimineaţă mă trezisem cocoţat într-o remorcă de tractor încărcată cu fân, trecând prin mijlocul unui peisaj plin de verdeaţă. Totul era superb”, şi-a amintit Alex.

Călătoria a continuat pe ruta Braşov, Bucureşti, Constanţa şi Vama Veche, unde a decis să îşi încheie călătoria. „După mai multe zile petrecute pe litoral, mă găseam la marginea unei păduri, gătind câţiva cartofi”, şi-a încheiat aventura Alex Demeter. Tânărul a mers în acest an la mare, tot cu ocazia şi consideră că nu ai nevoie de bani ca să te simţi liber.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite