Alba-neagra cu banii elevilor săraci: copiii care au pierdut bursa socială din cauza unei monezi de un ban îşi vor primi ajutorul înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Izabela Şteau este unul dintre elevii care, iniţial, au fost respinşi de la bursa socială din cauza unei monezi de un ban.
Izabela Şteau este unul dintre elevii care, iniţial, au fost respinşi de la bursa socială din cauza unei monezi de un ban.

Zeci de tineri din judeţul Hunedoara au, începând de astăzi, un motiv în plus care să-i atragă către studiu. Chiar dacă provin din familii sărace, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a decis, totuşi, să-i susţină pentru a-şi termina liceul. Instituţia a decis suplimentarea fondurilor alocate programului "Bani de liceu".

Asta după ce, iniţial, MECTS a anunţat că vor fi ajutaţi doar cei în familiile cărora venitul pe membru este de 149,99 lei, cu toate că în anii trecuţi plafonul maximum era de 150 de lei.  “Am fost înştiinţaţi, vinerea trecută, printr-o adresă primită de la minister că se revine la suma iniţială. Prin urmare, 28 de copii vor primi, în cele din urmă, bursa socială. Astăzi vom transmite listele cu noii beneficiari în şcolile din judeţ”, a declarat, în această dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Raluca Iacobescu. În perioada următoare, toţi copiii vor intra în posesia banilor, care urmează a fi plătiţi retroactiv din septembrie.  

Nu crede până nu vede

Izabela Şteau din clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva este unul dintre liceenii care, luna trecută, s-a trezit peste noapte cu dosarul respins din cauza unei monezi de un ban. Pentru tânăra din satul Grid, oraşul Călan, noua decizie este mai mult decât binevenită. “Nici nu ştiam că s-a revenit la aceeaşi sumă din anii trecuţi. Sper ca, într-adevăr, să mă regăsesc pe lista beneficiarilor, chiar dacă se întâmplă în ultimul ceas”, a spus eleva.

“Bani de liceu” pentru internat
În timpul şcolii, Izabela locuieşte în internat şi, dacă va primi 180 lei lunar, la fel ca şi în clasele IX-X,  intenţionează să-i folosească pentru a-şi plăti cazarea. În momentul de faţă, numărul elevii hunedoreni care vor primi bani de liceu este de 1.343, deşi iniţial 1.351 de dosare  au fost declarate eligibile. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, diferenţa reprezintă cazurile copiilor care au fost respinşi în urma anchetelor sociale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite