Hunedoara: Ajutor social de o mie de euro pentru părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 3.700 de hunedoreni, printre care 300 de bărbaţi, primesc indemnizaţii lunare acordate pentru creşterea copilului.

Beneficiarii au parte, timp de doi ani, de alocaţia de 200 de lei, şi de echivalentul a 85 la sută din venitul mediu lunar obţinut în ultimele 12 luni înainte de aducerea pe lume a copiilor. „17 hunedoreni primesc indemnizaţii lunare a căror valoare este de cel puţin 3.500 de lei pentru fiecare copil, iar o beneficiară primeşte o indemnizaţie de 4.000 de lei pentru creşterea copilului, această sumă reprezentând pragul maxim al indemnizaţiilor de stat”, a precizat Fănică Ştefan, directorul coordonator al Agenţiei pentru Prestaţii Sociale Hunedoara.

 „Am o fetiţă de un an şi opt luni şi un băiat în vârstă de două luni. De aproape doi ani, primesc lunar o indemnizaţie de 600 de lei, la care se adaugă alocaţia primului copil, 200 de lei, şi mai nou a celui de-al doilea”, a spus Adela R., din Hunedoara. Proaspăta mămică a mai spus că, deşi se descurcă destul de greu cu banii, ar prefera să rămână din nou însărcinată, în următoarele luni. „A fi mămică este, cel puţin în aceste vremuri, un loc de muncă sigur”, a adaugat tânăra în vârstă de numai 20 de ani.

Alternativă
Aproximativ 380 de hunedoreni muncesc şi primesc stimulente de 100 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite