Agramat dar hotărât: primarul comunei Brănișca zice că închide instituția

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Lazăr, primarul comunei Brănișca
Teodor Lazăr, primarul comunei Brănișca

Printr-o notificare plină de greșeli de exprimare, primarul comunei Brănișca, Teodor Lazăr îl anunță pe premierul Emil Boc că închide Primăria. Din plângerea primarului reiese că nu are suficienți oameni în Primărie și că îi este imposibil să mențină instituția în stare de funcționare.

Implicat în numeroase scandaluri în timpul mandatelor sale, primarul comunei Brănişca, Teodor Lazăr iese din nou la rampă. De data aceasta amenință că va închide instituția pe care o conduce. Și ca totul să fie clar pentru toată lumea, primarul a trimis și o notificare primului ministru Emil Boc. Din scrisoare reiese că primarul nu mai are cu cine lucra și că totul e din vina Guvernului.

Iată cum arată adresa oficială a primarului comunei Brănișca:
NOTIFICARE


Către Cabinetul Primului ministru, Ministrul MAI
Având în vedere situația cu care se confruntă primăria Brănișca, mai precis din numărul maxim de posturi aprobat de Guvern funcționăm doar cu 14 lucru ce nu este normal având în vedere că din aceste 6 posturi 3 sunt unice, mai precis tehnicean cadastru și urbanism care ar trebui să se ocupe cu restituirea proprităților conform Legilor Fondului Funciar și punerea în practică a Hotărârilor judecătorești , Inspector protecție socială care ar trebui să se ocupe cu anchete sociale, dosare alocații, ajutoare de încălzire etc. Șofer categoria C+E care este la Serviciul public de administrarea domeniului public privat și care deservește două Rabe una de 16 tone și una de 8 tone și un microbus care ar trebui să transporte piatră pe drumuri (menționez că avem 70 de kilometri de drum comunal cu pământ și piatră) și ar trebui împreună cu ceilalți muncitori să participe la transportul materialul antiderapant pe drumuri și la dezăpezire. Menționez că din luna mai 2011 am făcut demersurile necesare pe lângă Prefectura județului Hunedoara pentru a face mai departe demersurile necesare pentru primirea avizului de la GUVERNUL ROMÂNIEI pentru a putea face angajări pe aceste posturi unice nici până în prezent nu am primit acest aviz. Acum ca primar mă văd în situația că nu putem rezolva problemele cetățenilor adică nu mai putem da titluri de proprietate, nu putem da autorizații de construire, nu putem pune în practică Hotărâri Judecătorești. Nu putem face dosare de încălzire, mai precis pachete sociale. VĂZÎND CELE MAI SUS ARĂTATE NOTIFIC CABINETUL PRIMULUI MINISTRU ȘI PE MINISTRUL M.A.I că începând cu data de 1 decembrie 2011 sunt nevoit să închid Primăria , iar care mai suntem să nu consumăm banii din buget degeaba și cetățenii să sufere.


Prefectul județului, Attila Deszi susține că demersul primarului comunei Brănișca nu are niciun fundament. “A venit cu o listă de angajați de care ar avea nevoie în Primărie. Problema e că nu a venit și cu bugetul necesar angajării acestor persoane. În privința închiderii Primăriei acest lucru este imposibil. Dacă crede că nu mai poate conduce instituția poate să-și dea demisia”, a spus prefectul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite