Aglomeraţie la AJOFM Hunedoara: şomerii crizei caută disperaţi un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prag de iarnă, peste 20.000 de hunedoreni aflaţi în şomaj caută un angajator care să le ofere un loc de muncă. Zilnic, sute de hunedoreni “fac cărare” la Agenţia Judeţeană  pentru Ocuparea Forţei de Muncă cu teama că iarna îi va prinde fără niciun venit.

Ramona Radu, în vârstă de 25 de ani, a rămas fără serviciu în urmă cu o lună.

“Am lucrat aproape patru ani într-o fabrică de confecţii iar patronul a redus posturile din cauză că nu mai sunt comenzi. Îmi depun actele pentru şomaj dar mi-aş dori să-mi găsesc urgent ceva de lucru. Vine iarna iar şomajul va fi prea mic pentru a-mi acoperi cheltuielile”, spune Ramona.

Într-o situaţie disperată este şi Ioan Grecu din Deva al cărui şomaj expiră peste o lună. “Nu ştiu ce voi face mai ales că lucrez în construcţii. Singura mea salvare ar fi un contract în afara ţării. Problema este că nu am bani pentru a pleca”, spune Ioan.

Astăzi, AJOFM Hunedoara oferea aproximativ 700 de locuri de muncă, majoritatea în industria cablajelor şi a confecţiilor. Pentru şomerii cu studii superioare erau puse la dispoziţie 10 locuri de muncă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite