Agent de pază care a suferit arsuri într-o haltă, dus cu elicopterul SMURD la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent de pază din halta Simeria Veche (Hunedoara) a suferit arsuri de gradele II şi III pe 75 la sută din corp după ce s-a urcat pe un vagon cisternă prea aproape de liniile electrice de 27.000 de volţi, el fiind preluat, marţi după-amiază, de un elicopter SMURD pentru a fi dus la Bucureşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda, paramedicii SMURD din Simeria şi pompierii Detaşamentului din Deva au fost alertaţi, marţi, printr-un apel la 112, despre existenţa unei victime în apropierea unui incendiu de vegetaţie uscată, produs pe un teren situat în zona localităţii Băcia, în halta Simeria Veche, transmite Mediafax.

"Paramedicii, primii ajunşi la locul incendiului, au găsit un bărbat, în vârstă de 22 de ani, care prezenta arsuri de gradele II şi III pe mai bine de jumătate din suprafaţa corpului. Rănitul, în stare gravă, a primit îngrijiri medicale din partea paramedicilor şi a medicilor de la Ambulanţa Deva, a fost învelit în folia utilizată pentru protecţia persoanelor care au suferit arsuri, după care a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Deva", a declarat Doda.

Medicii deveni au cerut ajutorul unui elicoper SMURD cu care bărbatul este transportat la Bucureşti, la Spitalul de Arşi.

"Starea bărbatului este stabilă, dar critică. Are arsuri pe 75 la sută din suprafaţa corpullui, arsuri de gradele II şi III. L-am transportat cu ambulanţa la stadionul din Deva de unde a fost preluat de un elicopter SMURD care îl va duce la Bucureşti, la Spitalul de Arşi", a declarat corespondentului MEDIAFAX medicul Ovidiu Zamfiroiu de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

La locul unde a fost găsit bărbatul s-au deplasat pompieri, poliţişti, inspectori ITM şi procurori care au început o anchetă în acest caz.

"Tânărul de 22 de ani este angajatul unei firme care asigură paza şi protecţia în halta TF Simeria Veche. Din primele cercetări rezultă că s-a urcat pe un vagon cisternă care era gol şi a ajuns prea aproape de liniile de 27.000 de volţi. S-a creat un arc electric şi s-au aprins hainele victimei. Omul a căzut pe vegetaţia uscată de lângă linii, iar vegetaţia a luat foc. Cercetările vor fi continuate de inspectorii ITM şi de procurori", a declarat reprezentantul Serviciului Poliţiei Transporturi Hunedoara, agentul şef Remus Pogan.

Incendiul de vegetaţie uscată, provocat în acest fel, s-a propagat apoi rapid sub acţiunea rafalelor de vânt, fiind afectaţi 30 de metri pătraţi de vegetaţie uscată din zona liniilor de cale ferată, înainte ca pompierii să stingă focul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite