Afacere de nişă: scumpirea ţigărilor umple buzunarele magazinelor naturiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capsulele antitabac, ceaiurile din plante, prafurile sau spray-urile bucale sunt la mare căutare printre fumători, nevoiţi să renunţe la ţigările din ce în ce mai scumpe.

Lipsa banilor îi face  pe mulţi hunedoreni să fie mai cumpătaţi atunci când e vorba să dea banii pe ţigări. MAi ales că, preţul acestora va creşte din nou odată cu majorarea accizei la tutun.  Prin urmare, încearcă tot felul de metode pentru a putea renunţa la fumat. Cele mai căutate soluţii sunt cele naturiste. „Într-adevăr, numărul persoanelor care ne trec pragul a crescut faţă de acum câteva luni.  Nu contează vârsta sau sexul, toţi caută mijloace pentru a se lăsa de fumat”, a declarat Alina Ungureanu, reprezentanta unui magazin naturist din Deva. Potrivit acesteia, se caută ceiurile din amestecuri de plante, picăturile, capsulele şi spray-ul bucal. „Cum simţi nevoia să fumezi, dai cu spray în gură şi senzaţia dispare. Acest produs este căutat de mulţi clienţi, deja nu mai avem nimic asemănător pe stoc”, a mai spus Alina. Exceptând remediile menţionate, cei interesaţi pot apela şi la tincturi şi prafuri. „Acestea din urmă se pun sub limbă, pentru a ajuta la reducerea dorinţei de a fuma”, a adăugat Lucica, vânzătoarea unei farmacii naturiste.
Tratament gratuit în centrul de consiliere
În sprijinul persoanelor care nu-şi mai permit să scoată, zilnic, din buzunar zeci de lei pentru ţigări vine şi centru de consiliere şi tratament din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Deschis la începutul acestei luni, centrul numără o medie de doi pacienţi pe zi. „Cei care apelează la noi au parte de tratament gratuit, de lungă durată. Cura durează între şapte şi 12 săptămâni şi constă în administrarea zilnică, printre altele, a unor tablete ce presupun supraveghere medicală”, a declarat doctor Camelia Doda, reprezentanta centrului. Potrivit acesteia, de la începutul anului până în prezent, aproximativ 40 de persoane i-au bătut la uşă, mulţi din proprie iniţiativă, nu neapărat din cauza afecţiunilor medicale cauzate de tutun. 
„Tratamentul este gratuit, însă doar o singură dată pe an. În cazul în care cineva doreşte să-l urmeze de două ori, este nevoit ca a doua cură să o plătească”, doctor Camelia Doda, reprezentanta centrului de consiliere şi tratament antifumat
Preţuri pentru buzunarele oricui
Remediile naturiste împotriva fumatului ajung la maximum 20 de lei. În timp ce un ceai din extracte vegetale costă 11 lei, tinctura este cu câţiva lei mai ieftină. Un praf de pus sub limbă ajunge la  4,5 lei, iar capsulele sunt aproximativ 15 lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite