Hunedoara: „Adevărul de Seară“ pune aleşii la treabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Primăria Hunedoara a tăiat gardul care bloca accesul într-o cabină telefonică.

Muncitorii care au lucrat la îngrădirea noii autogări a municipiului Hunedoara nu au mai ţinut cont de locul pe unde fac împrejmuirea. Astfel, un gard de fier înalt de o jumătate de metru a ajuns să ţină loc uşii de intrare într-o cabină telefonică pentru persoane cu handicap. În urmă cu câteva săptămâni, hunedorenii care voiau să intre în cabină erau nevoiţi să sară (cei care puteau), ori să se întindă peste obstacolul din oţel, cu riscul de a se înţepa în barele gardului.

Cabina blocată este funcţională


„O variantă ar fi să mergem să discutăm această problemă cu cei de la autogară. Le vom spune să taie acea bucată de gard, ca oamenii să poată intra în cabina telefonică”, susţinea, la acea vreme, Mihai Mârfu, de la Direcţia tehnică a Primăriei Hunedoara. După ce ,,Adevărul de Seară” a sesizat  administraţia locală în legătură cu acest lucru, acum accesul la telefon este liber.

Cabina nu mai este îngrădită de gardul de fier de o jumătate de metru înălţime. Situaţia este asemănătoare şi în cazul copacului putred care s-a prăbuşit peste o familie, în plin centrul Hunedoarei. În urma incidentului semnalat autorităţilor de către ,,Adevărul de Seară”, arborele a fost complet tăiat.

La Deva s-au montat cişmele noi

Dacă la Hunedoara s-au tăiat copacii putrezi, iar accesul în cabina telefonică din apropierea gării a devenit realitate, în Deva, administraţia locală a amenajat noi cişmele de apă, după ce ,,Adevărul de Seară" a semnalat problema.

Potrivit reprezentanţilor Apa Prod, în urmă cu aproximativ cinci ani de zile, municipalitatea a comandat unei firme private realizarea a circa 15 cişmele, care urmau a fi amplasate în diverse zone din oraş. La finalul lunii mai, în evidenţele furnizorului de apă, se aflau numai 12, din care funcţionale erau doar trei. Acum, funcţionale sunt nouă cişmele de apă. Reprezentanţii Apa Prod au montat alte fântâni arteziene, iar cele existente au fost reamenajate. Devenii se pot răcori în mai multe zone din oraş. Mai precis, în Parcul Cetate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, la Casa Judeţeană de Pensii, precum şi „La Cal“.

Semnalaţi problemele la „Adevărul“

Dacă sunteţi nemulţumit de ceva anume din oraşul dumneavoastră sau dacă doriţi să atrageţi atenţia autorităţilor asupra anumitor aspecte legate de gospodărirea urbei, nu ezitaţi să ne contactaţi! Redacţia „Adevărul de Seară” va lua legătura cu administraţia locală şi va semnala problemele care vă necăjesc.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite