Acuzat de tâlhărie, basarabeanul Serghei Gorbunov va sta 16 ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Gorbunov a fost condamnat pentru ca a talharit un om de afaceri din Deva
Serghei Gorbunov a fost condamnat pentru ca a talharit un om de afaceri din Deva

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov, care l-a tâlhărit în 2003 pe omul de afaceri devean Sorin Dumitreasă, va rămâne 16 ani după gratii. Decizia aparţine magistraţilor Curţii de Apel Alba Iulia.

In urma judecării recursului formulat de Gorbunov, împotriva sentinţei pronunţate de Judecătoria Deva în 4 octombrie, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au decis să menţină sentinţa pronunţată de Judecătoria Deva în acest caz, decizia Curţii de Apel Alba Iulia fiind definitivă. "Inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 16 ani de închisoare cu executare, interzicerea unor drepturi, plata către partea civilă D.S.D. a sumei de 50.000 de lei, daune materiale, şi 8.000 de lei, daune morale, precum şi expulzarea de pe teritoriul României, după executarea pedepsei închisorii", a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Serghei Gorbunov este acuzat că l-a tâlhărit pe patronul unei case de schimb valutar din Deva. Împreună cu un complice, Gorbunov l-ar fi aşteptat pe omul de afaceri Sorin Dumitreasă, în scara blocului în care locuia. În momentul în care acesta a apărut, l-a lovit în cap cu un levier din metal, i-a luat borseta în care se aflau aproape 70.000 de lei şi a fugit. Victima a reuşit să se ridice şi să îl urmărească pe agresor până în parcarea unui bloc din cartier. Acolo, din cauza loviturilor încasate, nu a mai avut puterea să îl urmărească. Pentru această faptă, Serghei Gorbunov a fost condamnat de Judecătoria Deva la 13 ani de închisoare şi achitarea unor daune de 58.000 de lei, către patronul casei de schimb valutar. Şi, pentru că mai avea şase condamnări date de tribunalele din Constanţa, Braşov şi Chişinău, pedepsele au fost contopite, astfel că pedeapsa pe care trebuie să o execute este de 16 ani de închisoare.
 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite