Hunedoara: Acorduri de Ev Mediu şi de Enescu la castel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Acorduri de Ev Mediu şi de Enescu la castel
Hunedoara: Acorduri de Ev Mediu şi de Enescu la castel

Cel mai longeviv eveniment cultural din judeţ aduce la Hunedoara muzicieni de excepţie şi spectacole interesante. Din cauza lucrărilor de restaurare, festivalul se desfăşoară în Sufrageria Bethlen, nu în Sala Dietei, iar intrarea este gratuită.

Peste 200 de hunedoreni au participat, aseară, la deschiderea festivalului de muzică clasică şi medievală „Toamna muzicală hunedoreană”, care se desfăşoară până mâine, inclusiv, la Castelul Corvinilor. Evenimentul a fost deschis de cvartetul „Maggiore”, fiind urmat de un recital de muzică medievală, susţinut de grupul Huniadi Cantores, care a interpretat muzică din secolul al XVI-lea, dansuri renascentiste, ungare, italiene, dar şi dansuri specifice Valahiei. Participanţii la spectacol au cerut bis de două ori trupei medievale, care, pe lângă instrumentele tradiţionale (blockflote, oboi, tamburină şi violoncel) au cântat la vihuela, bolla şi tom-tom.
Astăzi, la ora 18.45, violonistul Sherban Lupu, elev al lui Yehudi Menuhin şi unul dintre cei mai renumiţi interpreţi ai muzicii lui George Enescu, va concerta la Castelul Corvinilor, acompaniat la pian de Cipriana Gavrişiu. Unul dintre organizatorii evenimentului cultural, Alexandru Gruian, a declarat pentru Adevărul de Seară că Sherban Lupu este unul dintre cei mai mari muzicieni români, care au acceptat să susţină un recital în judeţul Hunedoara.
Programul din această seară mai include recitaluri ale unor elevi de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva, lansarea volumului „Linişte! Breaking News!”, semnat de jurnalistul Alexandru Gruian, iar de la ora 20.30 va avea loc proiecţia peliculei „Seven Pounds”.

Vioară, orgă şi chitară clasică
Festivalul va continua mâine cu recitaluri de vioară, orgă şi chitară clasică susţinute de membrii ai Filarmonicii din Cluj-Napoca, acestea fiind urmate de spectacolul trupei „Truverii” din Bucureşti. „Toamna muzicală hunedoreană” este singura manifestare culturală din judeţ care s-a desfăşurat, neîntrerupt, la Hunedoara, vreme de 29 de ani, fiind iniţiată în anul 1980 de Mircea Goian.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite