A început procesul judecătorului Valentin Popescu, acuzat de fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul Valentin Popescu a fost înfăţişat astăzi instanţei Curţii de Apel Alba Iulia, pentru a fi judecat în procesul în care este învinuit de trafic de influenţă şi de comiterea mai multor alte infracţiuni de corupţie.

Judecătorul, arestat la sfârşitul lunii martie, a solicitat până în prezent de mai multe ori eliberarea din penitenciar sub control judiciar, însă magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia şi cei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu au fost de acord cu cererile lui.

Între timp, Consiliul Superior al Magistraturii a decis schimbarea lui Valentin Popescu din funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani.

Potrivit procurorilor, judecătorul s-a folosit de o cunoştinţă de-a sa ca să poată cumpăra un apartament scos la licitaţie ca urmare a unei executări silite. Magistratul se afla în conflict de interese deoarece procesul îi fusese repartizat spre soluţionare chiar lui. Popescu mai este învinuit că a intervenit pentru ca fiul bărbatului pe care l-a favorizat la tranzacţie să nu rămână fără permis de conducere.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite