A început goana după ornamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un ren costă 150 de lei, iar un brad artificial costă aproape 100 lei
Un ren costă 150 de lei, iar un brad artificial costă aproape 100 lei

Un pom artificial pentru Crăciun scoate din buzunarul hunedorenilor o sută de lei, iar un om de zăpadă este de două ori mai scump.

Mai sunt câteva zile bune până la Moş Nicolae, ziua care deschide seria sărbătorilor de iarnă, iar hunedorenii au început deja să caute globuri multicolore, beteală de pom şi ornamente pentru brad. Pragul magazinelor de profil este trecut de mulţi hunedoreni, însă majoritatea se mulţumeşte doar cu privitul standurilor de sărbătoare.

„Sunt clienţi, însă nu în număr foarte mare. Momentan, părinţii vin împreună cu cei mici, însă doar se uită, nu cumpără”, a declarat Ruslana Dariciuc, vânzătoare. Oferta comercianţilor este cât se poate de variată, atât pentru buzunarele „groase”, cât şi pentru cele „subţiri”.

Preţuri piperate
Un pom artificial, de aproximativ un metru înălţime, variază  între 120 şi 180 de lei. Cei care îşi permit, îşi pot transforma căminele în adevărate colţuri desprinse din Ţara lui Moş Crăciun, cu ajutorul oamenilor de zăpadă şi al renilor. „Un om de zăpadă costă 200 de lei, iar un ren, 160 de lei. Deşi pare scump, zilele trecute am vândut un astfel de animal nelipsit Moşului”, a spus o altă vânzătoare.

Cele mai ieftine ornamente pentru sărbătorile de iarnă, din Deva, se găsesc în piaţa centrală din municipiu. Bomboanele de pom pot fi cumpărate vrac - 150 de lei kilogramul, iar aroma este pe gustul tuturor mofturoşilor, de la castane, alune şi banane, la cocos şi scorţişoară. „Încă nu m-am gândit concret ce vreau să primesc de sărbători. Oricum, sper ca Moşul să îmi aducă dulciuri”, a spus Robert, un băieţel din clasa a IV-a. „Dacă ar fi după mine, nu aş da un leu pe pregătirile pentru sărbători. Nevasta mă obligă însă să fac neapărat pomul, care trebuie să fie natural”, a spus Iulian Roşian.

Frumuseţea sărbătorilor depinde de portofel
Un aranjament floral, cu îngeraş, tocmai bun de agăţat pe uşa de la intrare, costă 30 de lei. Un Moş Crăciun în miniatură, care poate simula un „atac” pe fereastră, ajunge la 60 de lei. Globurile pentru pom pleacă de la un leu bucata, pentru ca cele care prezintă desene sau elemente de grafică să fie de şapte ori mai scumpe. Simultan, o beteală variază între trei şi opt lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite