Află aici programul festivalului „Opera Nights” de la Castelul Corvinilor din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea interioară a castelului va găzdui spectacolele.
Curtea interioară a castelului va găzdui spectacolele.

Festivalul „Opera Nights” va avea loc la Hunedoara, în perioada 3 iulie – 10 iulie. Programul va cuprinde mai multe spectacole de operă, proiecţii cinematografice, expoziţii şi concerte, iar ultima seară a festivalului va fi încununată de „La Traviata”, de Giuseppe Verdi.

"Opera Nights", festivalul inedit organizat în premieră la Castelul Corvinilor, va fi deschis în seara de 3 iulie, cu o expoziţie de fotografii unice, legate de istoria Hunedoarei şi siderurgiei.

FOTOREPORTAJ: Satul unde timpul a înţepenit în legendele cu daci şi romani

Multe dintre imaginile care vor fi prezentate în cadrul acestui eveniment au fost descoperite întâmplător, într-o clădire abandonată a vechiului combinat hunedorean.

FOTOREPORTAJ: Locul neschimbat de milenii, la poalele cetăţii antice Piatra Roşie

FOTOGALERIE: Supravieţuiesc izolaţi de civilizaţie, în vechile cantoane ale mocăniţei

Seara va continua cu un concert de jazz şi două proiecţii cinematografice. Hunedorenii sunt invitaţi să vizioneze documentarul Siderurgica, realizat în anul 1994, în vremea în care combinatul din Hunedoara nu ajunsese în marea lui parte pus pe butuci. În serile de luni, marţi şi miercuri festivalul continuă la castel cu proiecţii de film. Pentru fiecare dintre cele patru zile, preţul unui bilet de intrare la spectacole este de 3 lei.

Final "en fanfare"
Gala de operă va debuta vineri, 8 iulie, de la orele 21.00, în curtea interioară a Castelului Corvinilor. Va fi un spectacol al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, din Constanţa. Sâmbătă, 9 iulie, participanţii la festival vor putea viziona concertul „Bijuterii muzicale”, al orchestrei şi corului teatrului constănţean.

LEGENDE ÎNTUNECATE: Cum a devenit Hunedoara gulag pentru prizonierii ruşi şi pentru evrei

EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului

Muzica lui Giuseppe Verdi va încheia festivalul. „La Traviata” va răsuna duminică, între zidurile edificiului medieval, pusă în scenă de Vienna Opera Company şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”. Pentru fiecare din ultimele trei zile de spectacole, preţul unui bilet de intrare este de 20 de lei. Un abonament la toate spectacolele „Opera nights” va costa 50 de lei.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite