Răsfăţ la ştrand pe buzunarul tuturor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei bazine din apropierea Portului sunt una dintre puţinele distracţii ale giurgiuvenilor în perioada estivală. Redeschis publicului în urmă cu un deceniu, ştrandul este folosit atât de cei care vor să capete un bronz de invidiat, cât şi de cei care vor să îşi etaleze talentele de înotători.

La ştrand, cele mai aglomerate sunt zilele de la sfârşitul săptămânii, atunci când la serviciile acestuia apelează persoane de toate vârstele.

Conform reprezentanţilor ştrandului, preţurile au rămas la nivelul anului trecut. Un bilet de intrare costă 15 lei pentru orice persoană care a împlinit şapte ani. În preţul biletului este inclus accesul la bazinele de înot precum şi şezlongurile, umbreluţele şi duşurile. Singurii care beneficiază de reducere sunt preşcolarii.

Fără nisip şi salvamari

„După părerea mea ştrandul nu este cu nimic mai prejos decât piscinele hotelurilor sau decât plaja. Singurul lucru care lipseşte aici este nisipul şi salvamarii. Fetele oricum sunt frumoase", spune, râzând, George, un tânăr care susţine că de când s-a încheiat anul şcolar n-a ratat nici măcar un weekend fără cel puţin o zi la ştrandul municipal.

Incinta locului a suferit modificări multiple de-a lungul anilor. Au apărut piscina şi spaţiile verzi, dispărând în schimb terenul de fotbal şi toboganele. „S-a renunţat la tobogane pentru că erau foarte vechi. În plus, cei iresponsabili introduceau lame de ras acolo unde se îmbinau toboganele", susţine unul dintre angajaţii ştrandului.

În acest moment, ştrandul din Giurgiu este format din trei bazine de mărimi diferite. Cel mai impunător este bazinul mare, nu numai datorită suprafeţei, ci şi a adâncimii. Aici apa măsoară peste 2,5 metri fiind locul ideal pentru ca tinerii să îşi etaleze talentele de înotători.

Lângă acesta se află bazinul pentru copii, cu o adâncime de jumătate de metru. Cu toate acestea, puştii care se bălăcesc zilnic aici intră cu greu fără colacii sau vestele de salvare.

În fine, cea mai nouă apariţie este reprezentată de piscină, un loc exclusivist, care poate fi închiriat de cei care vor să organizeze o petrecere în aer liber.

De asemenea există duşuri şi toalete, dar şi un minibar unde clienţii ştrandului îşi pot comanda răcoritoare în timp ce muzica de bună calitate răzbate din difuzoare.

Sistem modern de filtrare a apei

Nicolae Nedelia, cel care a preluat în administrare ştrandul în anul 2001, susţine că regândirea locului l-a făcut să scoată din buzunar peste o jumătate de milion de euro.

Cea mai importantă investiţie o reprezintă sistemul de filtrare şi clorare a apei. Acesta a costat 250.000 de euro şi face ca apa să fie curată în permanenţă.

„Încercăm să oferim giurgiuvenilor condiţii foarte bune pentru petrecerea timpului liber. Chiar dacă au crescut cheltuielile, am decis să menţinem preţul biletelor la nivelul anului precedent", spune Nicolae Nedelia.

În curând va avea şi club

Administratorul Nicolae Nedelia susţine că nu se va opri aici cu modernizarea şi că, în curând, va deschide un club în incinta ştrandului.

„Când se va deschide clubul cred că va fi şi mai tare mai ales dacă ştrandul va fi deschis până dimineaţa", spune Sorina, o tănâră care, deocamdată, preferă să se bronzeze lângă piscina de la ştrand, iar nopţile să şi le petreacă în cluburile şi discotecile din judeţ.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite