Dumitru Beianu, „sărac” din salariul de preşedinte al CJ, bogat din dividende

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În afara salariilor primite de la instituţiile pe care le reprezintă, aleşii giurgiuvenilor au avut şi alte surse de venit. Cel mai bogat ales local rămâne deputatul Dan Păsat, acesta câştigând în ultimul an aproximativ 6 milioane de lei. Parlamentarul este urmat în top de preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu (625.000 lei) şi vicepreşedintele CJ, Tudorel Ţone (192.000 lei).

Declaraţiile de avere pe 2011 aparţinând parlamentarilor de Giurgiu şi celor mai importanţi oameni din Primărie şi Consiliul Judeţean (CJ) prezintă discrepanţe majore.

Deputatului PDL Dan Păsat i-a mers de minune în ultima perioadă dat fiind faptul că a devenit mai bogat cu 6 milioane de lei. Indemnizaţia de parlamentar (51.622 lei) poate fi catalogată drept „mărunţiş" de vreme ce Păsat a obţinut 5,3 milioane de lei din vânzarea a patru terenuri agricole şi 100.000 de euro din vânzarea a două apartamente în Bucureşti.

Dumitru Beianu, aproape 600.000 de lei din dividende

Codaş pe ţară la salariul obţinut ca preşedinte al CJ Giurgiu (48.543 lei), Dumitru Beianu şi-a dublat practic veniturile din 2009. Conform declaraţiei de avere, şeful CJ Giurgiu a câştigat pe lângă salariu aproape 600.000 de lei din dividendele firmei SC POLL CHIMIC SA (axată pe producerea de aditivi a bitumurilor) la care deţine acţiuni.

Pentru banii primiţi datorită şefiei CJ (4.000 de lei pe lună), Dumitru Beianu împreună cu echipa sa a reuşit să atragă fonduri europene pentru aproape 50 de proiecte.

„Suntem în top zece în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene. Avem aproximativ 50 de proiecte europene aprobate şi aflate în diferite stadii" susţine Dumitru Beianu cel care a spus că sunt şi trei proiecte care au fost respinse de către Uniunea Europeană.

În opinia preşedintelui Consiliului Judeţean, topul proiectelor câştigate de instituţie este format din proiectul privind depozitul ecologic de la Frăteşti (32 de milioane de euro), reabilitarea DJ 411 pe o distanţă de 46 de kilometri (26 milioane de euro) şi achiziţionarea de autospeciale şi echipamente de laborator pentru ISU Giurgiu (2,5 milioane de euro).

Pe locul trei la capitolul venituri se situează vicepreşedintele CJ Giurgiu, Tudorel Ţone cel care a încasat anul trecut, conform declaraţiei de avere, 192.000 de lei. Dacă de la CJ Giurgiu nu a primit decât 36.000 de lei, restul banilor au s-au adunat din afaceri personale: venituri din activităţi agricole şi subvenţii agricole.

Urmează un contingent format din trei deputaţi: Daniel Chiţoiu (98.000 lei), Mădălin Voicu (94.000 lei) şi Victor Boiangiu (90.000 lei). Aceştia au şi alte surse de venit în afară de indemnizaţii. Dacă Voicu a încasat jumătate de sumă din apariţiile TV şi concertele susţinute, Chiţoiu a încasat bani din dividende şi consultanţă în timp ce Boiangiu primeşte anual o pensie de 30.000 de lei.

Cele mai mici salarii, la primărie

La polul opus se află cei doi senatori de Giurgiu şi cei mai importanţi trei oameni din primăria Giurgiu. Senatorul Vasile Mustăţea (PNL) a câştigat 52.261 de lei din indemnizaţia de senator şi 215 lei din vânzarea unor acţiuni ale societăţii Dunapref. La rândul său, Cezar Măgureanu (PDL) s-a bazat exclusiv pe banii primiţi de la Senat (51.622 de lei).

Conform declaraţiilor de avere depuse în această vară, primarul municipiului Giurgiu şi cei doi viceprimari au realizat cele mai mici venituri comparativ cu şefii consiliului judeţean şi reprezentanţii judeţului în Parlamentul României.

Primarul Lucian Iliescu a câştigat anul trecut din salariul funcţiei pe care o ocupă 35.770 de le. Cu o medie lunară de nici 3.000 de lei, Lucian Iliescu este unul dintre cei mai prost plătiţi primari ai unui municipiu reşedinţă de judeţ. Doar omologii săi din Buftea şi Slatina câştigă mai puţin. Acestei sume i se adaugă 112 lei încasaţi pentru închirierea unui teren.

Cei doi viceprimari ai municipiului Giurgiu, Liviu Clejan şi Constantin Preda, se bazează exclusiv pe salariile primite de la primărie, fiind remuneraţi anul trecut cu aproape 31.000 de lei.

„Salarizarea primarilor şi viceprimarilor din municipiile reşedinţă de judeţ se calculează după o anumită grilă de salarizare în funcţie de mai multe criterii. Eu câştig 2.500 de lei pe lună şi nu pot spune că sunt nemulţumit când văd cât se câştigă în ţara asta. Până la urmă cred că este ceva subiectiv, iar dacă aceasta este salarizarea, trebuie să ne supunem. Fiecare dintre noi îşi doreşte să câştige mai mult, dar în acest moment atât se poate" susţine viceprimarul Constantin Preda.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite