Zumba a ajuns şi la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de giurgiuvence scapă de stress şi kilogramele în plus prin dans de voie, pe stiluri latino precum, salsa, samba sau merengue. Cea mai nouă formă de fitness include o serie largă de mişcări simple, dar extrem de eficiente. Zumba lucrează cele mai multe dintre grupele musculare, fiind ideală pentru tonifierea corpului. Pe de altă parte, pentru că este o activitate cardio, ajută la arderea rapidă a grăsimilor. Într-o oră de Zu

Noua tehnică de fitness numită Zumba a stârnit interesul nu doar al tinerelor, dar şi al femeilor trecute de 50 de ani, din Giurgiu.
Acest exerciţiu fizic, a devenit popular datorită modului revoluţionar în care se efectuează. Zumba combină exerciţiile tipice de fitness şi aerobic cu mişcări specifice dansurilor latino, salsa, samba, merengue, flamenco şi internaţionale, columbiană, reggaeton, country şi chiar rock. Totul e ca pe practicantele acestui stil de aerobic să le ţină picioarele.

Cine a inventat Zumba

“Este un program de dans intens, distractiv şi nu foarte obositor. Orice şedinţă de Zumba începe cu încălzirea specifică, după care se repetă paşii dansurilor latino. Nu există restricţie de vârstă. Am giurgiuvence de 60 de ani care vin la aceste cursuri, dar şi copii”, a spus Ştefania , instructor de Zumba.
Acest stil de antrenament a apărut încă din anii ‘90 şi s-a răspândit în peste 35 de ţări din lume, printre care şi România. Creatorul “Zumba” este Beto Perez, care a uitat într-o zi să aducă cd-urile cu muzică pentru orele de aerobic.Instructorul a improvizat un program propriu, folosindu-se de muzica pe care o avea la îndemână. Ascultător fidel al stilurilor de muzică salsa şi merengue, Beto Perez a creat un nou program de antrenament îmbinând cele două stiluri de dans cu mişcări de fitness. După succesul pe care l-a avut în Columbia, Bento si-a lansat programul de fitness şi în Statele Unite, iar în numai câţiva ani, Zumba a cunoscut succesul internaţional.

1.000 de calorii arse într-o oră de Zumba

“Programul durează o oră. Este o oră de relaxare, bună dispoziţie,  un antrenament prin care lucrează toţi muşchii, un stil de aerobic extrem de eficient şi în îmbunătăţirea stării psihice. În prima şedinţă, participantele au tendinţa să exagereze, obosesc şi fac febră, dar dacă ţin cont de recomandările instructorului este o reală plăcere”, a mai spus Ştefania Moga.
Caroriile arse într-o oră de Zumba diferă de la o persoană la alta, în funcţie de numărul de ore de fitness la care a ajuns, cât şi de intensitatea mişcărilor. Se pot pierde de la 300 până la 1000 de calorii pe oră. Ca rezultatele să fie vizibile este nevoie, în cazul persoanelor cu ceva kilograme în plus, de un regim alimentar adecvat.

Un abonament lunar de opt şedinţe costă 50 de lei, iar pentru o singură şedinţă preţul este de 7 lei/oră. Cursurile se desfăşoară în incinta Şcolii Generale Academician „Marin Voiculescu”, începând cu ora 19.00.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite