„Ziua banilor mărunţi” la benzinăria Petrom din Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50 de şoferi giurgiuveni au protestat ieri după-amiază într-un mod inedit faţă de recentele scumpiri ale carburanţilor. Începând cu ora 16.00, oamenii au început să se strângă în faţa benzinăriei Petrom de pe şoseaua Bucureşti, ocupând toate cele şase pompe.

Protestatarii au alimentat rezervoarele maşinilor cu un litru sau doi de benzină ori motorină, au plătit cu monede de cinci şi zece bani şi au împins maşinile pentru a creşte timpul de aşteptare. Ba chiar unii dintre ei s-au apucat să şteargă parbrizele sau să numere „mărunţişul” pe capotele maşinilor, totul spre disperarea angajaţilor şi a celor care nu aflaseră din timp despre protest.
„Plănuim de-o săptămână acest lucru. Am vorbit pe internet şi am trimis sms-uri pentru mobilizare. Mulţi dintre cei care suntem aici de-abia acum ne vedem la faţă. Dacă nu luăm atitudine nu putem schimba nimic în această ţară” a declarat Petrişor, unul dintre iniţiatorii operaţiunii „Ziua banilor mărunţi la Giurgiu”.

Au spart puşculiţa

image

Pentru a preîntâmpina eventualele incidente, la benzinărie au ajuns şi reprezentanţii unei firme de pază şi protecţie, în zonă aflându-se şi un echipaj al Poliţiei Rutiere.
„La ritmul în care creşte preţul carburanţilor o sa ne plimbăm cu bicicleta. Am alimentat cu un litru de benzină şi am plătit cu 100 de monede de cinci bani pe care le-am scos din puşculiţă” a spus şi Michael, un alt tânăr deranjat de preţul combustibilului.
Dacă la protest s-au alăturat şi persoane în vârstă, au existat şi giurgiuveni care s-au declarat deranjaţi de iniţiativă. „Ce este cu măgăria asta?! Cine a autorizat protestul ăsta? Trebuie să stau o oră ca să alimentez? Este inadmisibil” a „tunat” unul dintre clienţii fideli ai benzinăriei, care a fost nevoit să caute un alt loc pentru a alimenta.
Protestul s-a încheiat în jurul orei 18.00, iar cei care au participat sunt convinşi că prin acţiunile similare din toată ţara, românii pot amenda măsurile autorităţilor centrale.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite