Ziua Bulgariei, celebrată "în avans" la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca Judeţeană „I. A. Bassarabescu” din Giurgiu în colaborare cu Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” Giurgiu şi Biblioteca „Liuben Karavelov” din Ruse a organizat astăzi la sediul central al instituţiei o manifestare dedicată în avans Zilei Naţionale a Bulgariei şi a Zilei de Eliberare a Oraşului Ruse (sărbătorite anual pe 3 martie).

Cei interesaţi vor putea urmări până miercuri o expoziţie de carte în limbile bulgară şi română dar şi fotografii şi litografii înfăţişând oraşul Ruse aflate în colecţia muzeului din Giurgiu.

Întâlnirea de astăzi face parte dintr-un parteneriat încheiat între cele două biblioteci, fiind a patra întâlnire de acest tip. Cu această ocazie au fost expuse cărţi şi documente valoroase aflate în patrimoniul Bibliotecii „I. A. Bassarabescu” dar şi albume de artă şi ghiduri turistice despre Ruse şi Bulgaria aduse de omologii bulgari. Muzeul „Teohari Antonescu” a venit cu o serie de litografii extrase din ziarul „Resboiul” (1877-1902) dar şi cu fotografii din anul 1936 şi cel de-al Doilea Război Mondial făcute de un jurnalist român aflat într-o vizită la Ruse respectiv de un fotograf german care a imortalizat portul bulgăresc.

Tot astăzi a fost prezentat şi site-ul bilingv româno-bulgar, care cuprinde o serie de informaţii despre Euroregiunea Giurgiu-Ruse axate pe cultură, turism, comerţ, educaţie şi administraţie.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite