Zeci de giurgiuveni au ajuns la spital de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
.
.

Peste 200 de giurgiuveni au ajuns la spital în cele două zile de Crăciun. Mulţi dintre aceştia au avut de suferit de pe urma consumului prea mare de mâncare şi băutură dar şi din cauza răcelilor de sezon. O parte dintre pacienţi au mers la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Giurgiu pe cont propriu iar alţii au apelat la Serviciul de Ambulanţă.

Cei care au ajuns la unitatea de primiri urgenţe au prezentat în mare parte probleme digestive din cauza exceselor culinare fiind înregistrate cazuri de colici biliare şi enterocolite, doi dintre pacienţi fiind internaţi.

Alcoolul, bată-l vina!

„Douăzeci de persoane au venit cu dureri abdominale şi probleme digestive. De asemenea, 40% dintre cei care au ajuns la noi aveau stări febrile din cauza răcelilor de sezon”, au spus pentru „Adevărul de Seară”, reprezentanţii Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Giurgiu.
Giurgiuvenii n-au fost cumpătaţi nici la consumul de băuturi alcoolice. 15 persoane au ajuns la urgenţă din cauza intoxicaţiilor alcoolice, unul dintre aceştia petrecându-şi noaptea în spital.
Echipajele medicale de pe ambulanţă au avut şi ele de lucru în cele două zile de Crăciun iar solicitările au fost diverse; de la excese culinare până la lipotimii, acestea din urmă fiind produse în mare parte din cauza execesului de băuturi alcoolice. Cazurile de agresiuni fizice şi traumatismele au fost de asemenea nelipsite de Crăciun.
Pentru că petrecerile nu se opresc, medicii recomandă giuriguvenilor mai multă grijă în ceea ce priveşte mâncarea şi consumul de alcool.
Cele mai afectate persoane sunt cele cu afecţiuni grave care urmează tratamente medicale şi care renunţă la medicamente ignorând sfaturile doctorilor în ceea ce priveşte alimentaţia.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite