Zeci de giurgiuvence şi-au căutat norocul "la căpşuni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
76 de femei au participat la o selecţie pentru un loc de muncă în Spania
76 de femei au participat la o selecţie pentru un loc de muncă în Spania

76 de femei din judeţul Giurgiu s-au înscris la o selecţie pentru un job în Spania, la cules de căpşuni. Selecţia a avut loc pe 24 şi 25 noiembrie, la Casa de Cultură din Slatina.

Chiar dacă deocamdată Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJFOM) Giurgiu, instituţia care a intermediat depunerea dosarelor, nu are încă rezultatele selecţiei, din experienţele anterioare, se poate estima că puţine giurgiuvence vor avea norocul să câştige sute de euro lunar.

“ Este greu de estimat câte femei au reuşit, pentru că anul acesta au fost şi mai puţine locuri puse la dispoziţie de Asociaţia Agricole SurExpert din Spania, respectiv 400 faţă de 800 în anii anteriori. Este vorba despre locuri la nivel naţional”, ne-a spus consilier Eures în cadrul AJOFM Giurgiu, Graţiela Dogaru.

Din datele deţinute până în prezent de AJOFM Giurgiu, la selecţia de la Slatina au participat peste 1.000 de femei cu vârsta între 18 şi 40 de ani din toată ţara. “ Este prima dată când singurul criteriu cerut a fost cel de vârstă, adică femeile să nu depăşească 40 de ani”, a precizat Dogaru.

Româncele care vor reuşi să ajungă la cules de căpşuni vor câştiga circa 760 de euro lunar, urmând să primească aproape 34 de euro pentru o zi de muncă, după ce vor fi reţinute impozitul şi asigurările sociale.

Selecţia de la Slatina este a doua în acest an, prima având loc în ianuarie. Aflmăm de la consilierul Eures al AJOFM Giurgiu că la începutul anului s-au arătat interesate să muncească la cules de căpşuni mai puţine femei decât acum, dar din motive obiective, având în vedere că la data primului eveniment, România era în plină iarnă.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite