Zeci de amenzi şi permise de conducere reţinute pe drumurile giurgiuvene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea Poliţiei Rutiere şi Registrului Auto Român s-a lăsat cu amenzi şi reţinerea certificatelor de înmatriculare pentru cei care circulau cu autoturismele pe drumurile publice deşi acestea prezentau defecţiuni tehnice.

Oamenii legii au apricat ieri, 21 de sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile constatate, şapte certificate de înmatriculare fiind reţinute. Mecanismele de frânare, gradul de poluare, instalaţiile de iluminare-semnalizare, autenticitatea seriilor de identificare, dar şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare, sunt doar câteva dintre aspectele verificate.
Cele mai multe probleme au fost descoperite de reprezentanţii RAR la mecanismul de direcţie şi sistemul de frânare.
În cazul certificatelor de înmatriculare, acestea au fost reţinute fie pentru depăşirea noxelor peste limită, fie pentru că proprietarii maşinilor nu deţineau documentul inspecţiei tehnice periodice.
„Defecţiunile la mecanismul de direcţie sunt foarte grave şi periculoase în trafic. Acestea pot conduce la pierderea direcţiei de mers a autoturismului, pătrunderea pe contrasens sau chiar răsturnarea maşinii. La fel de grave sunt şi defacţiunile care pot afecta sistemele de rulare, starea anvelopelor, sistemul de frânare sau cel de iliminare în special pe timpul nopţii”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, ing. Dorel Boanţă, şeful reprezentanţei RAR.

13 permise de conducere reţinute

Alte 110 sancţiuni au fost aplicate de agenţii de circulaţie, conducătorilor auto care n-au putut face dovada existenţei poliţei RCA, portul centurii de siguranţă şi traversarea prin locuri nepermise, în cazul pietonilor. 13 permise de conducere au fost reţinute de oamenii legii, patru dintre acestea pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Radarele au fost şi ele prezente pe drumurile publice din municipiu şi judeţ, astfel că mai mult de 50 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru depăşirea vitezei legale.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite