Vrea să dea în judecată Primăria Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romulus P. (40 de ani) s-a supărat pe autorităţi după ce i s-a refuzat acordarea unui ajutor de înmormântare pentru fratele său. Bărbatul afirmă că nemulţumirea sa a pornit de la faptul că Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Giurgiu susţine că nu există fonduri pentru acordarea ajutorului de înmormântare, însă în acelaşi timp Consiliul Local alocă sume de bani pentru familiile angajaţilor din Primărie.

Giurgiuveanul a povestit reporterilor de la „Adevărul de Seară” că totul a început anul trecut, pe 24 decembrie, atunci când fratele său a decedat. „Fratele meu era singur şi nu avea venituri. La trei zile după deces am fost la DAS Giurgiu şi am depus o cerere prin care solicitam un ajutor de înmormântare” povesteşte Romulus. Cetăţeanul afirmă că a trebuit să se împrumute ca să îşi îngroape fratele şi că pe 4 ianuarie s-a prezentat din nou la sediul DAS pentru a solicita o audienţă însă acest lucru i-a fost refuzat. „Doream să vorbesc cu directoarea însă mi s-a încălcat dreptul la audienţă. O doamnă care nici măcar nu s-a prezentat mi-a spus că nu sunt bani pentru acordarea ajutorului şi că directoarea îmi va spune acelaşi lucru. O altă femeie m-a trimis la Boc pentru bani” spune bărbatul.

Amendat cu 200 de lei
Pentru că a insistat să intre în audienţă şi a început să se răstească la angajaţii DAS, a fost chemată Poliţia Locală, fiind legitimat. S-a ales cu o amendă de 200 de lei pe care nu are de gând să o plătească şi pe care o va contesta în instanţă. „Am fost amendat pentru că aş fi tulburat liniştea publică şi pentru că aş fi adus injurii personalului de-acolo. Este adevărat că am ridicat tonul însă m-am enervat” se dezvinovăţeşte bărbatul care susţine că procesul-verbal nu a fost întocmit în faţa sa însă la menţiuni apare textul „nu are nimic de obiectat”.

30 de giurgiuveni aşteaptă ajutorul de înmormântare
Romulus P. susţine că nu ar fi recurs la acest gest dacă nu ar fi aflat ulterior că, în luna noiembrie, consilierii locali aprobaseră 31.000 de lei pentru achiziţionarea cadourilor de Crăciun pentru copiii angajaţilor Primăriei şi pentru colindători. „Adică pentru unii s-au dat nişte bani din buget, iar pentru alţii nu au avut. Când e vorba de luat, primăria nu te iartă, dar când e vorba de dat... Cine împarte, parte îşi face! O să îi acţionez în judecată” a afirmat giurgiuveanul.
Directorul DAS Giurgiu, Viorica Bănescu, susţine că bărbatul are într-adevăr o cerere depusă şi că are dreptul la un ajutor de 918 lei conform hotărârii de consiliu nr. 101/2006 însă momentan nu sunt bani pentru acest lucru.
„Din luna iunie a anului trecut nu am mai acordat acest ajutor pentru că nu mai avem fonduri. Când am avut bani, i-am dat şi nu s-a plâns nimeni. Îi promitem omului că îi vom acorda ajutorul atunci când vom dispune de fonduri” a declarat Viorica Bănescu care afirmă că aproximativ 30 de giurgiuveni sunt în aceeaşi situaţie. Directorul DAS a promis şi că va face o anchetă internă pentru a afla cine nu l-a lăsat pe reclamant să intre în audienţă.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite