Voluntariatul – o caracteristică ce lipseşte multor giurgiuveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfiinţat cu şapte ani în urmă, Serviciul Public Comunitar pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu numără şapte angajaţi şi 14 voluntari. Dacă în alte judeţe, printre voluntari, se numără şi personalităţi din viaţa publică (primari, preşedinţi de consilii judeţene sau directori de direcţii), la Giurgiu nu se poate vorbi despre aşa ceva.

Cele 14 persoane – voluntari – sunt angajaţi la diverse instituţii din oraş, iar pregătirea se face în funcţie de timpul liber al acestora.

Voluntarii giurgiuveni nu beneficiază, aşa cum s-ar crede, de scutiri de la plata impozitelor şi taxelor, ei făcând aceste gesturi fără niciun fel de aşteptări.

„Numărul de 14 voluntari este extrem de mic pentru noi, ca şi serviciu”, declara Lazăr Ciobanu, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu. „Chiar şi pregătirea acestora este oarecum dificilă, deoarece trebuie să trimitem adrese către instituţiile unde lucrează, pentru a-i putea scoate din câmpul muncii. Aşa că preferăm ca pregătirea lor să se facă în baza unui plan de pregătire, dinainte adoptat”, mai declară Lazăr Ciobanu.

Doritorii pot deveni voluntari printr-o simplă cerere, care mai apoi este analizată de conducerea Serviciului.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite