Victorie spectaculoasă a giurgiuvenilor. Şuturile de la distanţă şi portarul Cezar Lungu au decis meciul de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Ologu (cu faţa, în alb-negru) a marcat două goluri împotriva celor de la CSMS Iaşi (foto arhivă)
Marius Ologu (cu faţa, în alb-negru) a marcat două goluri împotriva celor de la CSMS Iaşi (foto arhivă)

Echipa de fotbal Astra II Giurgiu a reuşit sâmbătă să bifeze prima victorie în deplasare din acest campionat. Formaţia antrenată de Imilian Şerbănică s-a impus, în Copou, contra celor de la CSMS Iaşi, cu 4-2, într-un meci în care portarul Cezar Lungu a făcut minuni.

Nici cei mai pesimişti suporteri ieşeni nu se aşteptau ca echipa lor să primească patru goluri de la o formaţie care în urmă cu o săptămână nu reuşise să marcheze în poarta „lanternei roşii”, Callatis Mangalia.

Cu gândul la promovare, echipa născută din fuziunea Tricolorului Breaza cu Navobi Iaşi şi-a subestimat adversarul, plătind cu vârf şi îndesat.

La fel de adevărat este şi faptul că gazdele au ratat cât pentru cel puţin două jocuri. Imprecizia unor atacanţi „de rasă” precum Ionuţ Bâlbă, Bogdan Ghiceanu şi Marius Onofraş sau intervenţiile excepţionale ale portarului Cezar Lungu l-au dus pe vulcanicul Ionuţ Popa în pragul nebuniei.

După 20 de minute, tabela de pe „Emil Alexandrescu” indica 0-2, Ologu amintindu-şi parcă faptul că este un mijlocaş de Liga I de la care se aşteaptă foarte mult. Jucătorul legitimat sezonul trecut la Universitatea Craiova a marcat ambele goluri după şuturi din afara careului, specialitatea casei.

Act secund „nebun”
Pauza s-a dovedit un sfetnic bun pentru ieşeni care au început să atace în valuri. În douăzeci de minute, gazdele au avut zece ocazii clare, jumătate dintre ele din postură de singur cu portarul. Cu toate acestea, tot giurgiuvenii aveau să marcheze prin golgheterul Bogdan Rusu care a împins balonul în plasă (minutul 65) după ce Cătălin Popa reuşise să pareze un şut de la distanţă.

Fiul risipitor Ionuţ Bâlbă dă semnalul revenirii echipei antrenate de Ionuţ Popa,  învingându-l în sfârşit pe Cezar Lungu din „lateral” (minutul 69).

Fundaşul Bădic fructifică centrarea „căpitanului” Claudiu Tudor (minutul 81) şi se părea că giurgiuvenii vor scăpa cele trei puncte printre degete. Nu avea să fie deloc aşa, pe fondul unor atacuri furibunde din partea CSMS-ului, brazilianul William marcând decisiv tot în urma unui şut din afara careului.

Trei puncte şi moral ridicat
„Victoria de astăzi ne dă un ascendent moral pentru partida din Cupă cu Gaz Metan. Am dominat clar prima repriză şi am reuşit să intrăm la cabine cu un avantaj de două goluri după şuturi de la distanţă. În repriza a doua ieşenii au avut o mulţime de ocazii însă Cezar Lungu a fost de neoprit. Sunt mulţumit de faptul că toată echipa s-a implicat 100% în joc şi nu pot decât să îi felicit pe toţi” a declarat pentru „Adevărul” antrenorul giurgiuvenilor Imilian Şerbănică.

Pentru că următorul meci va avea loc tot în deplasare, peste numai trei zile, formaţia giurgiuveană nu se va întoarce „acasă”. Jucătorii şi staff-ul tehnic al Astrei II vor înnopta la Tărlungeni (jud. Braşov), aici având loc inclusiv antrenamentul de mâine.

CSMS Iaşi – ASTRA II GIURGIU 2-4 (0-2)
Au marcat: Bâlbă (69), Bădic (81) / Ologu (5, 21), B. Rusu (65), William (90+1)

CSMS IAŞI: C. Popa – Ciucur, R. Tincu, Mitrea, Bădic – Nalaţi, Cl. Tudor (cpt.), I. Vladu – Onofraş (74 B. Aldea), Bâlbă, Ghiceanu (58 Herghelegiu). Antrenor: Ionuţ POPA.
ASTRA II GIURGIU: C. Lungu – C. Gheorghe (cpt.), Şanţmare, Nogo, Vădrariu – William, Ologu, Ochia, Tigoianu (78 Gafiţa) – B. Rusu (90 S. Rotaru), Fonseca (70 V. Dinu I). Antrenor: Imilian ŞERBĂNICĂ.

Stadion: „Emil Alexandrescu”, Iaşi;
Cartonaşe galbene: Bâlbă, Cl. Tudor, Bădic / William;
Arbitri: Sorin Antonie (Bucureşti) – Daniel Hulubei (Vaslui), Ovidiu Aruşoaie (Piatra Neamţ).

În urma acestei partide, Astra II Giurgiu a urcat pe locul şase, acumulând 15 puncte. De cealaltă parte, CSMS Iaşi rămâne cu 13 puncte şi ajunge pe poziţia a noua a clasamentului Seriei I a Ligii Secunde.

Următorul meci al Astrei II va avea loc marţi, 25 octombrie, la Mediaş, împotriva formaţiei de Liga I Gaz Metan, în „optimile” Cupei României.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite