Victimele accidentului din Ungaria au fost înmormântate cu bani de la primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident Ungaria
Accident Ungaria

14 români au murit în noaptea de 30 spre 31 octombrie, după ce microbuzul în care se aflau a fost spulberat de un TIR românesc pe autostrada Mako-Szeged din Ungaria. Oamenii se întorceau din Spania, de la muncă. Cei șapte morţi din judeţul Giurgiu sunt înmormântați cu sprijin de la primării, în timp ce a opta, din comuna Ghimpaţi, se zbate între viaţă şi moarte.

Singurul supraviețuitor, din Giurgiu, al tragicului accident din Ungaria este Ion Costache, din comuna Ghimpați. În timp ce bărbatul se zbate între viață și moarte, pe un pat de spital din Szeged, familia sa este condusă pe ultimul drum. Bărbatul era în microbuz împreună cu soția și doi dintre copii, Larisa (6 ani) și Crăciun (8 ani). Toți trei au murit pe loc, iar capul familiei a fost băgat de urgență în sala de operații.
“A fost operat în zona pieptului, la picior și de curând la bazin. După a doua operație a făcut un blocaj renal iar starea lui este critică. Este în comună, dar rudele au mers să îl vadă. Nu știm cum va evolua starea sa”, a declarat Constantin Cărăpănceanu, primarul comunei Ghimpați.

3.000 euro de la Primărie

Astăzi, familia își duce morții la groapă. Viorica Costache (35 ani) și cei doi copii au fost înmormântați astăzi în jurul orei 11.30. Pentru că familia era una fără posibilități materiale, primăria a oferit un sprijin de 3.000 euro pentru aducerea în țară a trupurilor neînsuflețite.
„Este o tragedie ce s-a întâmplat, este jale la ei acasă. Acasă îi mai așteptau un copil. Erau o familie amărâtă, fără posibilități și era nevoie de sprijinul nostru. Am acordat 3.000 euro pentru acoperirea cheltuielilor”, a mai spus Cărăpănceanu. 

Doliu în Clejani

Ceilalţi patru giurgiuveni morţi în urma accidentului teribil din Ungaria erau din comuna Clejani. Şi aici destinul a lovit crunt o familie şi a distrus o alta. Este vorba despre familia Gheorghe, formată din tată (Petre, 52 de ani), mamă (Maria, 49 de ani) şi fiu (Aurel, 33 de ani). Aurel şi părinţii săi munceau pe brânci în Spania pentru a-şi construi o casă în care să locuiască împreună cu soţia şi cei patru copii.
Cea de-a patra victimă, Costel Mircea (30 de ani) era originară din Brăila însă se stabilise în Clejani după căsătorie.
Costel Mircea a fost înmormântat marţi, în timp ce familia Gheorghe a fost condusă de aproape 2.000 de localnici pe ultimul drum. Cei trei îşi vor dormi somnul de veci în acelaşi cavou, ridicat de rude.
„Niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva în comuna noastră. De când sunt eu primar ştiu că oamenii ăştia se duceau să muncească în construcţii sau agricultură, se întorceau apoi plecau iarăşi la muncă. Erau liniştiţi, niciodată nu ne-a făcut probleme” a spus Florin Nidelea, primarul comunei Clejani. Acesta nu a rămas impasibil la drama care i-a lovit pe consătenii săi şi, alături de consilierii locali, a aprobat 10.000 de lei care să fie donaţi familiilor Mircea şi Gheorghe pentru înmormântare. De asemenea, Florin Nidelea a trimis o adresă către Consiliul Judeţean Giurgiu solicitând un ajutor de 5.000 de euro, bani care să ajungă tot la familiile celor decedaţi.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite