Viaţa lui Mihăiţă Anton a fost schimbată de un accident rutier. A rămas paralizat iar pentru un program de recuperare în Germania are nevoie de 12.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se împlineşte un an de când tânărul de 24 de ani a rămas ţintuit într-un scaun cu rotile. Mihăiţă Anton a fost victima unui accident rutier care i-a schimbat viaţa. Tânărul a rămas paralizat de la piept în jos şi de atunci îşi petrece aproape fiecare zi în spital. Şansa lui să-şi recapete sănătatea este condiţionată de suma de 12.000 de euro pentru a putea face recuperare într-o clinică de specialitate din Ger

Ziua de astăzi trezeşte amintiri triste pentru Mihăiţă şi familia sa. În urmă cu un an, în jurul orei 21.00, tânărul de 24 de ani circula cu scuterul pe şoseaua Bucureşti atunci când a fost lovit de un autoturism care i-a intrat în faţă şi a oprit brusc. Din cauza impactului, Mihăiţă a căzut cu spatele de bara maşinii, iar lovitura i-a fost fatală. De atunci a rămas paralizat şi nu mai simte nimic de la piept în jos, fiind diagnosticat cu traumatism vertebro-medular şi sindrom de compresiune medulară cu leziune neurologică completă.
„Eu nu am ştiut imediat că băiatul meu a fost victima unui accident de circulaţie, când am aflat eu, el era deja la Bucureşti. Nu au vrut să îl opereze, era vorba de o operaţie complicată. Mai târziu, am aflat de la un medic foarte bun că ar fi trebuit să i se facă un tratament injectabil de urgenţă şi în maximum trei sau patru săptămâni ar fi trebuit operat”, povesteşte Mia, mama lui Mihăiţă.

Viaţă prin spitale

De la accident şi până în prezent, Mihăiţă este permanent spitalizat două sau chiar trei săptămâni într-un spital din Bucureşti, în secţiile de recuperare neurologică pentru menţinerea tonusului muscular. Mama tânărului imobilizat a trebuit să intre în şomaj pentru a avea grijă de băiatul său. Nu au pe nimeni altcineva, tatăl lui Mihăiţă decedând în urmă cu patru ani.
„Îmi este foarte greu să-mi văd băiatul aşa. A vrut să urmeze Academia de Poliţie, dar până la urmă a încercat în altă parte. Este un copil bun, care îşi câştiga singur banii. Avea un loc de muncă şi era chiar şi calificat în meseria pe care o desfăşura. Vreau să-mi văd copilul aşa cum era, nu mă interesează să-l văd pe cel vinovat în închisoare, dar cumva trebuie să răspundă pentru fapta sa. Nici măcar o dată nu s-a interesat de soarta lui”, mărturiseşte mama.
Mia a încercat toate posibilităţile pentru a face rost de bani, ba chiar a împărţit pliante cu povestea lui Mihai şi formulare pentru donarea a 2% din impozitul pe venit prin Bucureşti, prin parcurile unde tânărul era internat.

Bucuria de dincolo de furtună

Chiar dacă viaţa a fost nedreaptă cu el, Mihăiţă primeşte doza de optimism pentru a merge mai departe de la iubita sa, Dana pe care a cunoscut-o după accidentul rutier.
„Am încercat chiar şi la «Dansez pentru tine», sunt dispusă să îl ajut. Noi ne-am cunoscut prin internet, el îl ştiam pe el. Suntem împreună din septembrie şi nu am de gând să renunţ”, povesteşte Dana.
Şansa lui Mihăiţă la o viaţă normală este un program de recuperare neuromotorie, timp de două luni, într-o clinică de specialitate din Germania. Clinica acceptă formularul E112, prin care bolnavii au dreptul la tratament şi intervenţii chirurgicale în orice unitate medicală din ţările Uniunii Europene, costurile fiind suportate în mare parte din fondul asigurărilor de sănătate, dar înainte de acest lucru este nevoie ca în contul clinicii să fie virată o garanţie de 12.000 de euro.

DONAŢII în cont:

RO 41 BRDE 190 SV09901801900 - BRD Giurgiu

Titular Anton Mihăiţă Valentin

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite