Vântul a pus beţe în paramotoare, la Cupa Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vântul a permis decolarea a doar câtorva aparate care au dat un show aerian pentru spectatori. Piloţii veniţi încă de ieri la „Cupa Dunării“ la paramotoare, de la Malu Roşu, nu au putut să se antreneze din cauza vremii nefavorabile. Astăzi, câţiva s-au încumetat să decoleze, chiar dacă vântul nu a fost tocmai prietenos.
Organizatorul competiţiei, sportivul Marian Cojocaru, speră ca până diseară totul să intre în normal. „Au fost mici probleme din cauza vântului, chiar şi astăzi, dar motoparapantele au putut zbura. Pentru motodeltaplane mai aşteptăm să se domolească vântul“, a spus Cojocaru.
La prima ediţie a Cupei Dunării s-au înscris 50 de piloţi, însă azi la prânz veniseră doar zece piloţi din România, Bulgaria şi Olanda.
Mâine, în ultima zi a concursului de paramotor, vor fi desemnaţi câştigătorii, însă sunt deja câţiva piloţi favoriţi. “„Cea mai bună este, se ştie, echipa de la Giurgiu. Din ţară au venit profesionişti din Braşov, Galaţi şi Bucureşti. Dar avem aici şi un pilot roman stabilit în Canada“, afirmă Cojocaru.
Publicul nu prea numeros, poate tocmai din cauza vremii, a asistat azi la prânz şi la un show aerian, dat de doi parapantişti. Demonstraţiile acestora au smuls aplauzele spectatorilor şi colegilor lor.
Concursul de paramotor „ Cupa Dunării“ se va încheia mâine, în jurul orei 17.00. Competiţia presupune patru probe, prima fiind una de precizie la punctul de aterizare. Cea de-a doua probă testează îndemânarea „la rasul solului“, iar ultimele două sunt proba de viteză printre jaloane şi proba de îndemânare la viteză mare şi la viteză mică.
Organizatorii cupei Dunării la paramotor sunt Direcţia pentru Sport a Judeţului Giurgiu şi Clubul Sportiv Moto Fly Ro.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite