VIDEO Zeci de giurgiuveni au fost prezenţi la lansarea de carte a Principelui Radu al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alteţa Sa Regală Principele Radu a fost pentru a noua oară în vizită la Giurgiu. Vineri  şi-a lansat la Giurgiu cel mai recent volum de publicistică – „Provizoratul istoric”. Sala Ateneului “Nicolae Bălănescu” s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei care au vrut să-l cunoască personal şi să ia un autograf de la membrul Casei Regale. Urmăreşte o parte din discursul Principelului Radu al României.

Lansarea de carte a Principelui Radu al României a avut loc în sala mare a Ateneului „Nicolae Bălănescu”. Zeci de giurgiuveni, oameni de cultură, elevi, cadre didactice sau manageri de instituţii, cu toţii au ţinut să fie prezenţi la evenimentul de lansare a cărţii ce poartă semnătura unuia dintre membrii Casei Regale.
Pentru a noua oară la Giurgiu, Alteţa Sa Regală Principele Radu a mărturisit că este interesat de dezvoltarea judeţului Giurgiu dar şi că are o afinitate pentru judeţul nostru având în vedere aşezarea geografică dar şi încărcătura istorică a zonei.
Cartea "Provizoratul istoric" cuprinde articole, eseuri, declaraţii şi conferinţe din anii 2007-2010 şi arată de ce nu avem încă un stat cu instituţii profesioniste, care să lucreze complementar, în contextul dezvoltării statale din ultimul secol şi jumătate.

Principele Radu nu s-a grăbit să plece deşi îşi încheiase discursul. A dat autografe giurgiuvenilor care şi-au dorit o amintire şi s-a îndreptat apoi spre liceul “Ion Maiorescu", a doua unitate de învăţământ din Giurgiu vizitată de Alteţa Sa Regală după liceul “Tudor Vianu”.
Principele este autorul mai multor volume, între care: „Ana a României - Un război, un exil, o viaţă”, „Mihai al României”, „Elena, portretul unei regine”, „Nunta de diamant”, „Coroana română”, „Europa din noi” sau „Biblioteca în flăcări”.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite