VIDEO EXCLUSIV Ultimele zile de speranţă pentru deţinutul care a cerut eutanasierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Moldoveanu, omul care de aproape 15 ani aşteaptă să i se facă dreptate
Mihai Moldoveanu, omul care de aproape 15 ani aşteaptă să i se facă dreptate

Dacă-i dăm crezare lui Mihai Moldoveanu, adevăratul criminal este liber şi, de la 31 octombrie, va beneficia de prescrierea faptei. Mihai Moldoveanu a trimis autorităţilor statului, presei şi oamenilor politici peste 21.000 de mesaje în care îşi susţine nevinovăţia.

În iunie 2010, Mihai Moldoveanu, fost ofiţer genist, a reuşit să-şi facă iarăşi auzit strigătul de nevinovăţie, când, disperat că nimeni nu încearcă să ia în seamă argumentele prin care îşi demonstrează nevinovăţia, a cerut, din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, unde este încarcerat, să fie eutanasiat. „Am scris şi la procurorul general, şi la ministrul de justiţe şi la preşedinţie, am fost invitat la mai multe televiziuni şi am dat mai multe interviuri la presă. Niciodată  nu am fost acuzat de minciună. Cu toate acestea, eu continui să execut pedeapsa, iar adevăratul criminal este liber. Este o nedreptate prea mare!”, susţine Moldoveanu. 


Soartă pecetluită de ziua de naştere
Pedeapsa de 25 de ani, pentru omor deosebit de grav săvârşit asupra taximetristului orădean Adalbert Nagy, la data de 31 octombrie 1995,  i s-a dat de către Tribunalul Bihor. Procurorul Florin Damian, cel care i-a întocmit dosarul, a ieşit, între timp, la pensie. Mihai Moldoveanu a fost arestat, prima dată, în ianuarie 1996, dar, în mai 1999, a fost eliberat, „din lipsă de probe”, printr-o sentinţă a Curţii de Apel Oradea. La recursul procurorilor, Curtea Supremă de Justiţie a reluat hotărârea Tribunalui Bihor, chiar de ziua lui, la 7 noiembrie 1996. Mihai Moldoveanu a fost arestat din nou şi nu şi-a mai recâştigat libertatea. „A fost un concurs de împrejurări nefast. M-am aflat la locul nepotrivit, la momentul nepotrivit”, spune Mihai Moldoveanu.


Argumentele de nevinovăţie pe care Mihai Moldoveanu le aduce au convins pe mulţi avocaţi, ziarişti, profesori de drept. De asemenea, Comisia pentru drepturile omului si cea pentru combaterea abuzurilor, din cadrul Camerei Deputaţilor şi Senat l-au audiat în repetate rânduri, confirmând veridicitatea susţinerilor sale şi au sesizat Ministerul Justiţiei, CSM-ul şi Procurorul General pentru a lua măsurile ce se impun. Dar nimic nu s-a schimbat.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite