VIDEO Echipa de baschet CSS Giurgiu continuă în prima divizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima achiziţie a formaţiei giurgiuvene este Derek Thomas (Sursa foto: facebook.com)
Prima achiziţie a formaţiei giurgiuvene este Derek Thomas (Sursa foto: facebook.com)

Aventura formaţiei CSS Giurgiu în primul eşalon de baschet al ţării va continua şi în sezonul 2012/2013. Oficialii clubului de la malul Dunării au efectuat deja un transfer şi pregăteşte câteva surprize iubitorilor sportului cu mingea la coş.

Giurgiuvenii vor continua să aibă parte de spectacol baschetbalistic şi în sezonul 2012/2013, echipa Clubului Sportiv Şcolar urmând să activeze în continuare pe prima scenă a baschetului românesc.

Managerul sportiv al CSS Giurgiu, Alin Guţă, a confirmat acest lucru pentru “Adevărul” susţinând că formaţia giurgiuveană va încerca o clasare mult mai bună decât în sezonul precedent.

“Mulţi cârcotaşi afirmau că baschetul va muri la Giurgiu dar s-au înşelat. Baschetul merge mai departe, la fel şi proiectul CSS Giurgiu. Deocamdată nu există un obiectiv clar însă ne dorim o clasare mai bună decât cea de anul trecut şi, de ce nu, o prezenţă în play-off” a spus Alin Guţă.

Au luat un american
Alin Guţă a declarat că CSS Giurgiu a făcut deja prima achiziţie a verii. Este vorba despre extrema de forţă Derek Thomas, jucător american care în sezonul trecut a evoluat pentru formaţia mexicană Mineros de Cananea. Acesta a solicitat de antrenorul Chris Terrell, un foarte bun cunoscător al baschetului din America Latină.

Derek Thomas (28 de ani) măsoară 1,93 metri şi cântăreşte 104 kilograme. Poate evolua atât pe poziţiile 2 şi 3 cât şi pe poziţia 1, aceea a conducătorului de joc. Absolvent al Universităţii Appalachian din Boone, Carolina de Nord, acesta a evoluat după absolvire în Uruguay (Cader) şi Mexic (Lobos, Jaguares, Cosmos şi Mineros de Cananea) fiind caracterizat drept un jucător puternic şi spectaculos.

În sezonul precedent, Derek Thomas a fost ales în echipa campionatului Circuito de Baloncesto de la Costa del Pacífico (CIBACOPA) cea mai importantă ligă din Nord-Vestul Mexicului.

Managerul sportiv al CSS Giurgiu a declarat că până în acest moment se află sub contract doar doi baschetbalişti străini (Derek Thomas şi Brian Burrell) şi că vor urma şi alţii.

Acesta a mai declarat că jucătorii la care s-a renunţat sunt Ray Kraemer, Zoran Milovic, Shakir Johnson, Damon Powell, Kevin Sims, Octavian Boian şi Cristian Corneanu.

Reunirea lotului va avea loc pe 15 august, în timp ce prima etapă din sezonul 2012/2013 va avea loc pe 6 octombrie, pe teren propriu, contra echipei Gaz Metan Mediaş.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite