VIDEO Directorul unei şcoli din Giurgiu a chemat Poliţia ca să-l scape de învăţătorii nervoşi că primiseră salarii reduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Vasilache, în mijlocul dascălilor nervoşi
Profesorul Vasilache, în mijlocul dascălilor nervoşi

Mai mulţi învăţători de la Şcoala Generală nr.7 din Giurgiu s-au dus, astăzi, peste director, cerându-i drepturile salariale câştigate în instanţă. Speriat, acesta a chemat Poliţia, susţinând că este sechestrat.

Dascălii de la şcoala nr. 7 au declanşat astăzi, la prânz, un protest spontan, pentru că nu şi-au primit banii câştigaţi în instanţă, într-un proces cu Ministerul Educaţiei.

„Mai exact, în baza legii 221, învăţătorii ar fi trebuit să primească salarii mai mari cu 33% luna aceasta”, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Giurgiu, Florin Bădica.

„Liceul de Chimie este centrul bugetar de care noi aparţinem. Ne-am dus astăzi la directorul unităţii, Ion Vasilache, să-i spunem că nu ne-am primit banii, deşi hotărârea judecătorească prin care trebuia să îi obţinem este irevocabilă. Domnul Vasilache a spus că el a făcut rescurs”, explică Bădica.

Recursul a fost însă respins, mai spune Bădica, iar Ion Vasilache ar fi declarat la un moment dat că, dacă este aşa, nu le va da niciun ban „pentru că nu vrea el”.

„La toate şcolile s-au dat banii, numai la noi nu. Până la urmă a zis că aşteaptă decizia Curţii de apel şi că dacă este cum spunem noi, poate ne va da banii dacă îi va avea”, mai spune vicepreşedintele FSLI Giurgiu.

Scandal din cauza banilor

Între dascălii de la şcoala nr.7 şi directorul Liceului de Chimie s-a iscat un adevărat scandal, oamenii au început să strige, iar la un moment dat, Vasilache a ieşit din birou.

„Am aflat că a chemat Poliţia şi le-a zis că a fost sechestrat. Poliţia a constatat că nu era sechestrat întrucât a sunat dintr-un birou unde nu mai era nimeni. Dacă problema nu se rezolvă în perioada următoare, vom relua protestul”, a mai spus Bădica.

Deşi el a fost cel care a alertat Poliţia, contactat telefonic, directorul Ion Vasilache a negat incidentul. În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Giurgiu, comisar Mirela Gheţa, a declarat pentru " Adevărul de Seară", că nu s-a făcut nicio plângere penală. " Incidentul s-a soluţionat pe cale amiabilă, s-a terminat în mod civilizat", mai spune Gheţa.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite