VIDEO: Cum se traversează pe la cele mai periculoase treceri de pietoni din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietonii stau zeci de secunde până să traverseze şoseaua Bucureşti pe la "Casa Cărţii"
Pietonii stau zeci de secunde până să traverseze şoseaua Bucureşti pe la "Casa Cărţii"

Pietonii giurgiuveni sunt extrem de precauţi când trebuie să traverseze pe la cele două zebre de la „Casa Cărţii”, întrucât maşinile nu reduc viteza şi nu le permit oamenilor să treacă. Cei mai mulţi giurgiuveni nu îndrăznesc să calce zebra decât dacă autoturismele sunt foarte departe.

Cele două treceri de pietoni de la Casa Cărţii, de pe şoseaua principală a municipiului Giurgiu, situate la circa zece metri distanţa una faţă de cealaltă, sunt aproape de netraversat când şoferii îşi văd de drum, fără să oprească sau măcar să reducă viteza. De altfel, din datele Poliţiei, de-a lungul timpului, aici au fost accidentaţi cei mai mulţi pietoni, două persoane fiind grav rănite chiar anul acesta.
Pietonii zăbovesc zeci de secunde până să se încumete să traverseze şi spun că trec strada cu emoţii pe la „Casa Cărţii”. Şi, mai mult decât atât, ca să fie siguri că scapă cu bine după această experienţă, unii chiar aleargă.

Tânărul din imaginile de mai sus, elev în Giurgiu, ne-a spus că îi este de-a dreptul frică de cele două treceri de pietoni. „ Nu e normal aşa, am stat să văd dacă mai vine vreo maşină, îmi e frică să trec pe aici, recunosc!”, spune Marius.

Persoanele vârstnice care, evident, nu pot să alerge, sunt şi mai precaute. „ Ne luăm măsuri de siguranţă, ce să facem, nu vedeţi ce viteză au maşinile? Cu emoţii trec, cum altfel? Stau până nu văd nicio maşină aproape” ne-a zis Matei Hodivoianu(74 de ani), bătrânul pe care îl puteţi observa în cel de-al doilea film.


În imaginile de mai sus, se poate observa cum un biciclist stă zeci de secunde până să traverseze. Doi tineri, mai curajoşi, îşi încearcă norocul, dar biciclistul se asigură de mai multe ori şi în niciun caz nu porneşte pe jos.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite