VEZI averile deputaţilor şi senatorilor de Giurgiu. Dan Păsat are 20 de terenuri, Vasile Mustăţea nici măcar maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii Dan Păsat şi Mădălin Voicu şi senatorul Cezar Măgureanu şi-au depus încă de luna trecută declaraţiile de avere şi interese pe anul 2011 Ceilalţi trei parlamentari (Victor Boiangiu, Vasile Mustăţea şi Daniel Chiţoiu) au lăsat această sarcină pe ultima sută de metri.

Aceştia susţin că şi-au depus declaraţiile ieri, cu o zi înainte de expirarea termenului limită, noile declaraţii nefiind updatate pe siteurile Camerei Deputaţilor şi ale Senatului.

„Eu am depus de-abia ieri declaraţiile de avere şi de interese pentru că am fost plecat. Faţă de anul trecut nu sunt schimbări spectaculoase la capitolul venituri” a declarat pentru „Adevărul de Seară” deputatul PDL Victor Boiangiu, cel care conform declaraţiei de avere din anul 2010 deţine împreună cu soţia 5 terenuri agricole, 6 clădiri, bijuterii în valoare de 8.000 de euro şi un depozit bancar de 340.000 de lei.

Un alt parlamentar care a depus pe ultima sută de metri declaraţiile de avere şi interese este liberalul Vasile Mustăţea.

„Ieri am depus la Senat cele două declaraţii iar astăzi urmează să intru în posesia certificatelor doveditoare” afirmă Vasile Mustăţea care subliniază că salariul de senator reprezintă singura sa sursă de venit fiind practic cel mai „sărac” dintre reprezentanţii giurgiuvenilor în Parlament.

Vasile Mustăţea nu deţine nici măcar maşină deşi spune că are permis de conducere. „Nu mi-am luat maşină la 30 de ani, ce rost are să îmi iau acum?” a spus Mustăţea.

Chiar dacă a fost rapid, deputatul Dan Păsat s-a încurcat în completarea declaraţiilor de avere. Dacă în anul 2010 avea 11 terenuri, în declaraţia din acest an figurează 20 de terenuri. Interesant este că cinci dintre acestea au fost cumpărate între 2004 şi 2006 însă au apărut de-abia în declaraţia din anul 2011. Păsat spune că vina aparţine secretarei care nu a fost atentă la completarea fişei.

Păsat, cel mai bogat
Dan Păsat rămâne şi în acest an cel mai bogat dintre parlamentarii giurgiuveni. Conform declaraţiei de avere, Păsat a încasat 5,3 milioane de lei după ce a vândut patru terenuri agricole şi 100.000 euro în urma vânzării a două apartamente în Bucureşti. Sumele din vânzări sunt uriaşe raportate la venitul încasat din salariul de parlamentar (57.000 de lei) şi două spaţii comerciale închiriate (aproape 15.000 de euro).

La bunuri, Păsat a declarat că deţine 20 de terenuri în suprafaţă totală de peste 500 de hectare în localităţile Ogrezeni, Bucşani şi Grădinari. Nici la capitolul clădiri Păsat nu stă rău. Locuieşte într-o casă din Ogrezeni moştenită de la familie şi are o casă de vacanţă în Bucşani, conduce un autoturism Mercedes E320 cumpărat în leasing şi deţine alte cinci maşini moştenite.

Mădălin Voicu are bijuterii în valoare de 100.000 de euro
În ciuda volubilităţii de care dă dovadă la show-urile la care este invitat, Mădălin Voicu nu a consumat prea multă cerneală în momentul completării declaraţiei de avere.

Deputatul PSD deţine doar bijuterii personale şi de familie evaluate la 100.000 de euro, iar anul trecut a câştigat pe lângă salariul de deputat, 10.000 de euro din concerte, spectacole şi apariţii radio-TV.

La rândul său, senatorul PDL Cezar Măgureanu deţine un teren intravilan în Giurgiu şi o casă de locuit, ambele cumpărate în 1995. Măgureanu a obţinut venituri numai din salariul de senator (51.622 de lei).

Până la încheierea materialului deputatul PNL Daniel Chiţoiu nu a putut fi contactat, însă conform declaraţiilor din 2010 a câştigat 87.000 de lei. În plus, Chiţoiu este acţionar la două societăţi, valoarea nominală a acţiunilor fiind de 290.000 de lei.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite