"Urmaşii" lui Bruce Lee au făcut senzaţie la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sportivii nu s-au menajat deloc
Sportivii nu s-au menajat deloc

Sala CSS Giurgiu din complexul sportiv „Marin Anastasovici” a fost astăzi gazda celei de-a şasea ediţii a „Cupei Aquila” la Ju-Jitsu. Organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Giurgiu şi Clubul Sportiv Aquila, competiţia a adus la start peste 170 de sportivi proveniţi de la 14 cluburi din ţară.

Competiţia a beneficiat şi de prezenţa a 12 arbitri, dintre care trei de talie internaţională.
„Pentru mulţi dintre sportivii noştri este ultimul concurs din acest an. Au ocazia să demonstreze cât de mult au evoluat în ultima perioadă” a declarat pentru „Adevărul de Seară” profesorul shihan Ion Chelu, antrenorul şi preşedintele CS Aquila Giurgiu.

CS Aquila Giurgiu a înscris în competiţie 20 de sportivi

Foto arhivă

Concursul de la Giurgiu a devenit unul tradiţional fiind inclus în calendarul oficial al Federaţiei Ronâne de Arte Marţiale (FRAM). Dat fiind interesul tot mai mare de care „Cupa Aquila” se bucură, organizatorii se gândesc la posibilitatea ca pe viitor evenimentul să devină unul cu caracter internaţional. „Intenţionăm ca de la anul să invităm şi cluburi din Bulgaria, Serbia şi Grecia care sunt interesate să vină şi să concureze în România. Competiţia ar deveni mai interesantă şi, de ce nu, un ambasador al oraşului nostru în lume” spune Ion Chelu.
Datorită numărului mare de concurenţi, evenimentul sportiv a fost împărţit pe mai multe grupe de vârstă şi categorii de greutate în urma cărora au rezultat 23 de probe.
În concurs au intrat şi giurgiuvenii Andrei Şotrocan şi Ionuţ Mitrea deşi aceştia urmează să plece mâine în Turcia. Cei doi fac parte din lotul naţional care va participa în perioada 12 – 18 decembrie la Campionatul European de Kempo din Antalya.

Club "multinaţional"
Ediţia din acest an a „Cupei Aquila” la Ju Jitsu a fost plină de surprize. Dintre acestea trebuie remarcat „exotismul” clubului bucureştean Ghepes Dojo care a deplasat la Giurgiu un lot „multinaţional”.

Micii karatişti de la Ghepes Dojo au fost puşi pe şotii

Foto: Bogdan Vladu | "Karatiştii" de la Ghepes Dojo au fost puşi pe şotii

Doi verişori vietnamezi, doi sirieni, un irakian şi un turc alături de colegii lor români au făcut senzaţie înainte de intrarea în concurs. Preşedintele clubului, Ilie Ghepeş, susţine că marea majoritate a elevilor săi provin de la şcoala nr. 39 din cartierul Colentina, devenit peste noapte o veritabilă pepinieră.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite