Unde ne petrecem noaptea dintre ani?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Dacă anul trecut unele restaurante şi-au promovat din timp ofertele pentru petrecerea Revelionului, anul acesta, din cauza crizei, care le-a afectat inclusiv în numărul de nunţi organizate la local, anul acesta lucrurile stau altfel. Până în prezent, din cele opt localuri din Giurgiu care ar putea găzdui petrecerea dintre ani, doar la trei există siguranţa organizării de mese festive.

Acestea se vor adresa, în principal, celor de vârsta a doua, care nu vor să petreacă prea mult timp în bucătărie pentru pregătiri. În schimb, tinerii preferă petrecerile în aer liber organizate în pieţele din Bucureşti, unde vor concerta solişti şi formaţii de muzică uşoară la modă.

Oferte puţine pentru petrecăreţi

Restaurantul „Prietenia” a organizat revelionul anul trecut şi este posibil ca şi anul acesta să se întâmple la fel. Şi cei de la „Vlaşca” se pregătesc de vizitatori, ca şi cei de la „Casa Românească” sau de la „Hotel Sud”.

În categoria „nehotărâţilor” sunt şefii de la „Rapsodia sau de la „Steaua Dunării”, reprezentanţii acestor două localuri spunând că nu vor, deocamdată, să rişte. Preferă să mai aştepte, cel mai probabil după jumătatea lunii noiembrie urmând să ia o decizie.

Din nefericire, sunt şi localuri unde nu vor fi organizate petreceri pentru noaptea dintre ani. Printre acestea, se numără „La Taverna”, care, după ultimele două eşecuri, când un număr mic de locuitori ai municipiului le-au călcat pragul, a decis să nu mai oranizeze revelionul anul acesta. Aceeaşi este situaţia şi la restaurantul Andaluzia, unde nu se ştie încă exact ce se va întâmpla până spre finele anului.
 
Preţurile ar putea rămâne nemodificate

Anul trecut, la ultimele trei locaţii s-au organizat mese festive, contra sumelor de 100 – 200 lei pentru o persoană. Reprezentanţii localurilor ne-au asigurat că, dacă s-ar mai organiza asemenea festivităţi, invitaţii vor achita aproximativ aceleaşi sume.

Meniul pregătit pentru noaptea dintre ani este cel tradiţional (piftii, rulouri de şuncă, salată boeuf, friptură sau chiar sarmale) udat, la miezul nopţii, de o cupă de şampanie. Nici surprizele nu vor lipsi din meniurile celor care vor organiza mese festive, printre acestea numărându-se focurile de artificii, răvaşele sau muzica de bună calitate, care să întreţină atmosfera.

Alternativa – petrecere la Ruse


Devenită o modă în ultimii ani, petrecerea revelionului în oraşul de peste Dunăre ar putea scoate din buzunarele celor dornici de petrecere la restaurant ceva mai puţini bani. Spre exemplu, anul trecut, o familie a putut petrece un revelion de neuitat, la unul dintre restaurantele bulgăreşti, contra sumei de aproximativ 250 de lei.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite