„Un zâmbet pentru fiecare” în beneficiul copiilor instituţionalizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu şi Organizaţia Cercetaşii României- Centrul Local  Giurgiu a încheiat recent un parteneriat ce are ca scop derularea de acţiuni pentru sprijinirea copiilor instituţionalizaţi.

Începând   cu  data de  27 martie 2011,  în fiecare  duminică, un grup de voluntari  din cadrul Organizaţiei Cercetaşii României, ce au vârsta cuprinsă între 10 şi 24 de ani vor desfăşura o serie de manifestări în cadrul proiectului “Un zâmbet pentru fiecare”, cum ar fi activităţi educative şi de socializare, jocuri, face-painting, pentru cei 24 de copii de la casele de tip familial “Casa Dunării” şi “Casa Daniela”.
“Sursa de motivare pentru care am iniţiat acest proiect o reprezintă copiii, atât cei din casele de tip familial, cât şi cercetaşii.Am considerat că la vârsta lor este important să işi dezvolte abilităţile empatice şi de comunicare, că  împreuna vom putea să facilităm integrarea socială a copiilor instituţionalizaţi şi într-adevăr să aducem nu numai unul, ci o mulţime de zâmbete pe feţele tuturor participanţilor la  activităţi”, a afirmat Diana Neaţu, coordonatoarea acestui proiect.
Anul acesta în luna mai, beneficiarii proiectului “Un zâmbet pentru fiecare” vor participa la “Carnavalul Zâmbetelor”. Se pare că acesta nu este singurul proiect din domeniul social în care membrii Organizaţiei Cercetaşii României se implică.
“Pe viitor intenţionăm să dezvoltăm parteneriate  pe termen lung şi pentru alte categorii de beneficiari,  precum persoane adulte cu handicap şi persoane vârstnice”  a spus Ioana Ciocoiu, coordonatorul  Centrului Local Giurgiu al      Organizaţiei Cercetaşii României.           
                                         


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite