Un tânăr de 24 ani şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la 30 de metri înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Braşoveanu (24 de ani) din satul Vieru, comuna Putineiu, lucra la tăierea unei grinzi metalice din cadrul cazanului nr. 3 al SC Termoeletrica (SCUT) Giurgiu.

Angajatul unei firme de dezmembrare a fierului vechi a murit sâmbătă dimineaţă după ce a căzut în gol de la aproximativ 30 de metri.
Florin Braşoveanu (24 de ani) din satul Vieru, comuna Putineiu, lucra la tăierea unei grinzi metalice din cadrul cazanului nr. 3 al SC Termoeletrica (SCUT) Giurgiu.
Grinda urma să fie valorificată ca fier vechi, de către societatea care se ocupă cu aşa ceva, Romrecycling.
La un moment dat, muncitorul s-a dezechilibrat, fără a se cunoaşte motivele, şi a căzut în gol de la cota 32. Din păcate, nimic nu i-a atenuat căderea, Florin Braşoveanu alegându-se cu multiple răni la cap şi la braţe. Se pare că ar fi vrut, instinctiv, să îşi atenueze căderea prin sprijinire pe braţe. La scurt timp de la producerea accidentului, medicii de la SMURD au ajuns la faţa locului,tânărul decedând în drum spre spital.
La această oră, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Giurgiu efectuează cercetări cu privire la cei care se fac vinovaţi de moartea tânărului.

Firma va fi luată la puricat

„Am înţeles că victima avea contract de muncă, însă noi vom cerceta acest lucru. În cel mai scurt timp vom verifica toate documentele de la firma la care lucra, în special fişa de protecţia muncii”, a declarat, pentru Adevărul, inspectorul şef adjunct Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul ITM Giurgiu, Cristian Chindea.
Cornel Motrici, asistentul şef al Serviciului de Medicină Legală Giurgiu, unde a fost adus tânărul Florin Braşoveanu susţine că leziunile suferite în zona capului erau grave, în schimb nu avea nicio ruptură de organe interne. „După o lovitură la cap, se mai poate trăi chiar şi câteva zile. Ceea ce am constatat la muncitorul accidentat e că în mod cert nu mai putea trăi, după leziunile pe care le avea”.
Florin Braşoveanu era unicul întreţinător al celor doi fraţi mai mici, care au rămas în satul Vieru, şi provenea dintr-o familie săracă, cu şapte copii.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite