Un singur caz de gripă în judeţ în primele zile ale lunii martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, România se confruntă cu cea mai neobişnuită gripă de până acum, cinci persoane găsindu-şi, deja, sfârşitul ca urmare a complicaţiilor acestei boli.

Gripa 2012 este total atipică: a izbucnit deodată în toată Europa, cu toate că, de regulă, se răspândeşte de la vest la est. În plus, sezonul a început neobişnuit de târziu, semn că se va prelungi.

Formele de infecţii respiratorii din România sunt extrem de agresive, de la debutul sezonului gripal doi copii (de 1,3 şi 2 ani), un tânăr de 20 de ani şi doi bătrâni (o femeie de 83 de ani, cu afecţiuni cardiace şi hepatice şi un bărbat de 61 de ani, care suferea şi de diabet) pierzându-şi viaţa.

La nivel naţional se înregistrează circa 100.000 de infecţii respiratorii, o cincime fiind pneumonii.

Virusul AH3N2 poate declanşa epidemii, pe când cel „B” determină focare sporadice, în familie. Tipul acesta de virus afectează în general copiii.

În ţară, conform unui raport dat publicităţii de către Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile, cele mai multe cazuri de gripă AH3N2 sunt înregistrate în judeţul Iaşi (52), pe când cele mai puţine în Harghita şi Giurgiu (câte un caz).

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite