Un pompier giurgiuvean şi-a pus capăt zilelor cu soţia şi fiica în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul s-a spânzurat în baia apartamentului în care locuia. Soţia pompierului, care îşi desfăşura activitatea în cadrul Detaşamentului Mihai Bravu, este cea care i-a tăiat funia în timp ce fiica de numai 17 ani îl ţinea în braţe. Echipajul SMURD sosit la faţa locului nu a mai avut decât să constate decesul.

Afectat de proaspăta veste că şi-ar putea pierde locul de muncă, apăsat probabil de datoriile pe care le avea la bănci, Vicu Brişcă, în vârstă de 42 de ani, a decis să încheie socotelile cu viaţa. A ales ca zi în care să îi părăsească pe cei dragi ziua de 15 august, când toţi creştinii sărbătoresc Sfânta Maria Mare. Gestul său a fost explicat doar de un bilet găsit în baie. Pe foaia de hârtie scria, scurt: „Să aveţi grijă de Diana. Iertaţi-mă”.

Abătut şi tăcut în ultima vreme

Familia a primit cu sufletul îndurerat teribila veste. Rudele nu cred nici acum că omul vesel şi bun pe care îl ştiau a putut să recurgă la un astfel de gest. Vărul său, Stelian, ridică din umeri neputincios şi spune că nu ştie ce a fost atât de grav pentru Vicu încât să-şi pună capăt zilelor şi să-şi lase familia abandonată.
 „M-am întâlnit cu Vicu dimineaţa, pe la 11 fără un sfert. Era tare abătut, nu voia nici la telefoane să răspundă. Venise aici, la Oinacu, să mai facă câte ceva prin curtea casei părinteşti. Era abătut. Cu ceva timp în urmă, aflase că fusese pus pe lista de disponibilizări. Era şoferul subunităţii de pompieri de la Mihai Bravu. E adevărat, a dat acum câteva zile un examen, pe care l-a luat, şi fusese angajat din nou, tot şofer, pe maşina de intervenţie. Eu cred că se gândea de mai mult timp să îşi pună capăt zilelor. A tot umblat prin zonă,  cred că îşi căuta un loc în care să îşi pună planul în aplicare”, povesteşte printre lacrimi, Stelian, vărul pompierului.

Soţia i-a tăiat ştreangul

Cu toate că situaţia sa se rezolvase, în ceea ce priveşte locul de muncă, gândurile negre nu l-au părăsit. Odată ajuns acasă, a decis că este momentul să renunţe la viaţă. A intrat în baie, spunând că merge să facă un duş. Acolo, cu o sfoară subţire,omul şi-a pus în aplicare planul şi s-a spânzurat de o ţeavă din încăpere.
Soţia, aflată într-o cameră alăturată,  este cea care l-a găsit. Văzând că întârzie destul de mult, a mers după el. A bătut în uşă, dar nu a primit niciun răspuns.  A crezut, iniţial, că este o glumă proastă a soţului ei, care nu voia să răspundă. Apoi, când a văzut că nici după ce îi stinge lumina nu reacţionează în niciun fel, a decis să intre . Acolo, imaginea de coşmar a lăsat-o fără cuvinte. Cu ultimele puteri, a chemat-o pe fiica sa, Diana, de numai 17 ani. În timp ce fiica îşi ţinea tatăl în braţe, proaspăta văduvă tăia funia cu care se spânzurase.
Acum familia lui Vicu Brişcă se pregăteşte de înmormântare, în locul evenimentului fericit care ar fi trebuit să aibă loc în curtea lor sâmbătă: nunta cumnatului său.

Un angajat exemplar

 „A fost pus la dispoziţie în vederea disponibilizării, dar joi, 11 august, susţinuse un examen pentru funcţia de comandant de echipaj, examen pe care, de altfel, l-a trecut cu o notă mare. În aceste condiţii, a fost reîncadrat la detaşamentul din Mihai Bravu. Vicu Brişcă nu a pus niciodată probleme cuiva, nici colegilor, nici superiorilor săi. Era un om apreciat la locul de muncă, şi este surprinzător ceea ce s-a întâmplat. Testele psihologice de anul trecut fuseseră trecute cu brio, pe cele de anul acesta nu va mai apuca să le susţină. Regretăm gestul său, inexplicabil”, spune lt. Gabriela Olexiuc, purtător de cuvânt Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca”.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite