Un poliţist a refuzat să ia mită 1.900 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul a oprit în trafic un conducător auto care transporta fier vechi în maşina pe care o conducea. M.C., conducătorul auto, din Râmnicu-Vâlcea, nu a putut prezenta niciun document pentru fierul pe care-l transporta, aşa că poliţistul a decis să-i facă acestuia un dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat.

Poliţistul care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Giurgiu se afla, miercuri, într-o acţiune de combatere a furturilor şi evaziunii fiscale, în Zona Liberă, alături de alţi colegi. Şoferul a încercat să-l înduplece, oferindu-i suma de 2.000 lei. Primul refuz al agentului nu l-a făcut pe M.C. să renunţe. În aceeaşi zi, poliţistul a a sesizat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Giurgiu, pe 25 noiembrie fiind organizat flagrantul, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, bărbatul fiind prins în timp ce-i oferea sub formă de mită agentului de poliţie, suma de 1.900 lei.

M.C. a fost prezentat Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, care a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, pe numele lui, fiind emisă ordonanţă de reţinere pe 24 ore. Magistraţii din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, i-au dat ieri mandat de arest preventiv pentru 29 zile.

De la începutul anului, în Giurgiu, trei poliţişti au refuzat să ia mită. Primul caz a fost înregistrat chiar la începutul lui 2010, când un subofiţer dintr-un penitenciar şi soacra sa, au încercat să mituiască un poliţist cu 500 lei, pentru a face pierdut un dosar de furt al cumnatului său.
O altă încercare de mituire a poliţiştilor giurgiuveni a avut loc în luna octombrie, când un tânăr de 23 ani, a oferit 100 euro şi 300 lei unui poliţist pentru a nu-i face dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite