Un nou adăpost pentru câinii comunitari din Bucureşti se deschide în Mihăileşti, în locul unui fost depozit de cafea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii din Capitală îşi găsesc adăpost în oraşul Mihăileşti
Maidanezii din Capitală îşi găsesc adăpost în oraşul Mihăileşti

Patru sute de câini fără stăpân urmează să fie găzduiţi de oraşul Mihăileşti. Patrupedele provin de pe străzile Capitalei, şi sunt „cazaţi” temporar în oraşul aflat la doar 20 de kilometri de Bucureşti.

Recent, la Mihăileşti s-a deschis un adăpost pentru câinii fără stăpân, adăpost „patronat” de Primăria Municipiului Bucureşti. Construcţia a fost achiziţionată încă din 2006, sub mandatul lui Adriean Videanu.

Pe cei peste o mie de metri pătraţi, după o investiţie de peste un milion de euro (au fost refăcute tavanele clădirii, precum şi reţeaua de apă, canalizare şi cea electrică) vor fi adăpostiţi 400 de câini, aduşi din Bucureşti.

Primarul oraşului Mihăileşti, Mihai Dobre, declara, pentru Adevărul:

„Acest adăpost se realizează pe amplasamentul unui fost grajd de vaci, aparţinând fostului IAS Mihăileşti, cumpărat, iniţial, de un cetăţean arab. Acesta realizase un depozit de cafea, dar, de când cu criza asta, a vândut clădirea Primăriei din Bucureşti”.

Obligaţia autorităţilor locale în ceea ce priveşte adăpostul de câini era doar eliberarea autorizaţiei de construcţie, lucru care s-a făcut în urmă cu doi ani.

Pe locuitorii oraşului se pare că nu îi deranjează foarte tare amplasarea adăpostului în imediata apropiere a localităţii, mulţi neavând cunoştinţă de existenţa acestuia.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite