Un mureşean, amendat de jandarmi pentru că vindea ilegal oale şi cuţite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele de uz casnic au fost confiscate de jandarmi
Produsele de uz casnic au fost confiscate de jandarmi

Tânărul de 35 ani încerca să-şi vândă marfa prin centrul oraşului, fără a deţine vreun document de provenienţă a obiectelor. Jandarmii giurgiuveni l-au amendat cu 1.000 de lei şi i-au confiscat marfa.

Mureşeanul a fost surprins de jandarmi în timp ce oprea trecătorii şi le oferea acestora, la preţuri avantajoase, seturi de oale din inox şi cuţite de bucătărie. Pus în situaţia de a prezenta acte de provenienţă, tânărul a ridicat din umeri pentru că nu a avut ce arăta.
El le-a declarat jandarmilor că a cumpărat obiectele de uz caznic dintr-un complex en-gross din Bucureşti, scopul său fiind de a le comercializa la alt preţ.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei iar produsele au fost confiscate de jandarmi.
„Efectuarea de acte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 - 1.500 de lei. Deşi această prevedere legală a fost intens mediatizată, în ultima perioadă pe raza municipiului Giurgiu au fost surprinse mai multe persoane care ofereau spre vânzare diferite produse, fără a deţine autorizaţie de vânzare sau documente de provenienţă pentru bunurile pe care le comercializau”, se specifică în comunicatul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite