Un muncitor care lucra în incinta Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a murit după ce un coş de fum vechi s-a prăbuşit odată cu el. Un alt lucrător a scăpat cu viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul în vârstă de 21 de ani şi-a pierdut viaţa după ce turnul înalt de aproximativ zece metri s-a prăbuşit împreună cu el. Băiatul împreună cu un alt coleg de-al său erau în interiorul coşului de fum şi lucrau pentru dezmembrarea lui. Reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu spune că va demara o anchetă imediat ce criminaliştii vor finaliza ancheta la faţa locului.

UPDATE: 19.25

Muncitorul care a scăpat cu viaţă în urma prăbuşirii vechiului coş de fum al morgii Spitalului Judeţean a fost trimis pentru investigaţii suplimentare la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, dr. Elisabeta Bene, bărbatul era conştient când a fost preluat de cadrele medicale şi nu prezenta răni grave.

UPDATE: 19.00

Rudele lui Alexandru se află în incinta spitalului la câţiva zeci de metri de locul tragediei. Sosită la faţa locului, mama tânărului a leşinat iar fratele şi unchiul muncitorului de numai 21 de ani sunt în stare de şoc.

image

Băiatul lucra de doi ani în cadrul firmei "Euro Group" alături de cei doi şi lucra pentru un salariu de nimic, spun rudele acestuia.

“Lucrăm pentru un salariu de 600 lei ca muncitori necalificaţi şi suntem folosiţi la tot felul de lucruri pentru care nu suntem pregătiţi. O să plecăm cu toţii de la firmă pentru că nu o să suportăm să lucrăm în locul unde şi-a pierdut viaţa nepotul meu”, susţine Radu Dima, unchiul muncitorului.

Prea săraci pentru înmormântare

Rudele lui Alexandru spun că se gândesc cu groază la cheltuielile de înmormântare. Nu ştiu de unde vor face rost de bani pentru a-l îngropa creştineşte. Tânărul locuia în aceeaşi casă împreună cu iubita sa şi alte două familii.

Tragicul eveniment s-a produs în jurul orei 16.30. Mai mulţi muncitori lucrau pentru dezmembrarea vechiului coş de fum al morgii Spitalului Judeţean, iar martorii spun că tinerii au fost obligaţi să intre în interiorul coşului pentru a-l dărâma.

Conform rudelor, Alexandru Căciulan, tânărul care şi-a pierdut viaţa, era angajat al firmei "Euro Group" aparţinând Consiliului Judeţean, firmă care se ocupă cu reabilitarea mai multor clădiri din incinta spitalului vechi.

image

"Nu s-au lăsat până când nu mi-au omorât fratele. El era angajat ca muncitor necalificat, la salubritate, nu ştia să bată nici măcar un cui. L-a obligat să intre înăuntru" a declarat Alin Căciulan, fratele victimei.

Acesta susţine că în urmă cu două luni, fratele său a mai fost implicat într-un accident de muncă la lucrările de dărâmare a fostei biblioteci din Giurgiu.

"A căzut de la trei metri şi a ajuns la spital. Şi-a luat medical dar după aceea s-a întors la muncă", mai spune Alin.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite