UPDATE Muncitorul prins sub un mal de pământ la Mihăileşti a fost scos dintre bolovani după cinci ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un muncitor a fost prins sub un mal de pământ şi îngropat până la brâu. Împreună cu alţi colegi, el făcea lucrări de canalizare în apropierea DN 6, în zona oraşului Mihăileşti din judeţul Giurgiu. Pentru salvarea bărbatului au intervenit pompierii militari de la ISU.

UPDATE 21.20: Bărbatul a fost scos de sub malul de pământ, după ce a stat aproape cinci ore imobilizat între bolovani. Pompierii au reuşit să-l salveze cu ajutorul unui alt muncitor al firmei Metropolitan care a coborât în şanţ, alături de un angajat al ISU. Victima a fost preluată de medicii SMURD prezenţi la locul accidentului. Aceştia au precizat că bărbatul este în afară oricărui pericol, având doar piciorul rupt. Muncitorul a fost transportat la Spitalul Universitar din Bucureşti. 

VEZI AICI: Fotogalerie cu operaţiunea de salvare a muncitorului

UPDATE 21.00: Abia la această oră, traficul a fost reluat în condiţii normale. Peste 200 de autoturisme erau blocate pe sensul de mers spre Bucureşti, ceea ce stârnise nemulţumirea şoferilor.

UPDATE 20.55: Pompierii încă lucrează la scoaterea victimei, unul dintre salvatori stând cu capul în jos, în şanţ de unde scoate pământul cu o găleată pentru a nu provoca o nouă alunecare a malului.

UPDATE 20.50:
"Firma Metropolitan SRL, din Bucureşti care lucrează la canalizarea oraşului este în regulă. Evenimentul s-a produs în jurul orei16.00 . Firma este la zi cu instructajul de sănătate şi securitate în muncă. Băiatul a fost instruit chiar acum o săptămână. El trebuia să lucreze în altă zonă, care era securizată, malurile de pământ aveau întăritoare, dar el s-a dus spre capătul şanţului. Nu avea ce să caute acolo", a declarat, pentru Adevărul de Seară, directorul ITM, Petruş Savelie.

UPDATE 20.35:
Traficul este blocat pe sensul dinspre Giurgiu spre Mihăileşti. Circulaţia se sefăşoară cu dificultate, pe o singură bandă.

UPDATE 19.40:
Bărbatul în vârstă de 30 de ani, prins sub malul de pământ la Mihaileşti se află în afara oricărui pericol, fiind scos aproape în totalitate de sub malul surpat. "La această oră mai trebuie scos un picior prins sub o ţeavă, în pământ. Salvatorii taie ţeava fără să forţeze, ca să nu se surpe pământul şi a treia oară. Victima este conştientă şi comunicativă", a declarat, pentru "Adevărul de Seară", slt. Gabriela Olexiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu.La MIhăileşti s-a deplasat în această seară şi directorul ITM Giurgiu, pentru a stabili condiţiile în care s-a petrecut accidentul de muncă.

Potrivit declaraţiilor autorităţilor aflate la locul accidentului, victima locuieşte în localitatea Mihăileşti şi este necăsătorită. 


UPDATE: Traficul a fost reluat pe o singură bandă şi se circulă în condiţii normale. Pompierii militari de la ISU Giurgiu încearcă în continuare să îl scoată pe bărbat din pământ. Vom reveni cu amănunte.

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Giurgiu, comisar-şef Marian Popescu, citat de Mediafax, traficul rutier în zona producerii accidentului de muncă a fost oprit pentru a permite echipelor de intervenţie să-l scoată pe muncitor.

"A trebuit să oprim circulaţia pentru ca autovehiculele de tonaj greu să nu accentueze căderea malului de pământ peste muncitor, dar şi pentru a permite aterizarea elicopterului SMURD. Muncitorul este prins de la brâu în jos sub pământ, am înţeles că este conştient şi în cel mai scurt timp va fi scos şi preluat de echipele medicale", a spus şeful Poliţiei Rutiere Giurgiu.

Circulaţia rutieră va fi reluată în scurt timp pe un singur fir, alternativ, a adăugat şeful Poliţiei Rutiere Giurgiu. În zonă s-au format coloane de maşini.

Rămâi pe giurgiu.adevarul.ro ca să afli povestea muncitorului scos de sub pământ şi care au fost primele cuvinte pe care le-a spus după ce a fost salvat.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite