Un chimist din Giurgiu va concerta la Bruxelles, ca membru al corului „San Giorgio”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Croitoru (55 de ani) este singurul membru al corului "San Giorgio" care nu este profesor de muzica
Liliana Croitoru (55 de ani) este singurul membru al corului "San Giorgio" care nu este profesor de muzica

În perioada 14 – 19 decembrie, corul „San Giorgio” al Şcolii de Muzică şi Arte Plastice „Victor Karpis” urmează să susţină o serie de concerte la Bruxelles, alături de corul „Sammartini” din Woulove-Saint Pierre.

Seria de concerte face parte dintr-un proiect iniţiat de dirijorul Marian Mitea, cetăţean de onoare al municipiului.

Corul „San Giorgio” a fost înfiinţat în anul 2009, fiind format din 21 de profesori de muzică sau persoane cu voci deosebite.

Din cor fac parte cadre didactice ale Şcolii de Muzică şi Arte Plastice „Victor Karpis”, profesori de muzică de la Şcoalile cu clasele I – VIII nr. 4, 8 sau 10, o educatoare de la Grădiniţa nr. 6 şi un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu.

Liliana Croitoru, singura care nu face parte din „breasla” profesorilor de muzică, este chimist în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică. Are 55 de ani, a terminat facultatea de chimie, şi cântă de când se ştie. Este căsătorită cu un profesor de muzică, fost component al corului „San Giorgio”. Cochetează cu muzica de tânără, fiind absolventă de cursuri de canto. 

Pentru deplasarea la Bruxelles, în vederea susţinerii seriei de concerte, consilierii locali au aprobat un sprijin financiar în valoare de 33.100 lei, sumă ce acoperă cheltuielile de transport ale celor 21 de membri.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite