Un jandarm giurgiuvean, instructor în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jandarm giurgiuvean a plecat la sfârşitul săptămânii trecute în Afganistan. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat participarea României cu 66 de jandarmi (23 ofiţeri şi 43 subofiţeri) la misiunea de instruire NATO Training Mission - Afganistan, aceasta fiind prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Română sub egida NATO.

Jandarm din 2004

Subofiţerul Ionuţ Popescu, în vârstă de 29 de ani, încadrat la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Giurgiu din anul 2004, a fost selecţionat în urma promovării mai multor teste (cunoştinţe de specialitate, verificări fizice şi medicale, probe de limba engleză), luându-se în calcul de asemenea, experienţa acumulată de jandarmul giurgiuvean în domeniul ordinii publice.
Plutonierul Ionuţ Popescu s-a alăturat astfel celor 65 de ofiţeri şi subofiţeri ai Jandameriei Române care vor executa operaţiuni de instruire a Poliţiei Naţionale Afgane timp de aproximativ şase luni în trei centre de pregătire: Spin Boldak, Wardak şi Costall.

Misiunea internaţională

Subofiţerul Ionuţ Popescu consideră acestă misiune o provocare şi un nou pas în cariera sa militară.
 Principalele misiuni ale jandarmilor români din Afganistan vor consta în pregătirea poliţiştilor şi a viitorilor poliţişti afgani în ceea ce priveşte modul de acţiune pentru prevenirea sau aplanarea conflictelor, predarea legislaţiei de bază în domeniul ordinii publice şi instruirea asupra modului de folosire a armamentului din dotare.
“Jandarmul giurgiuvean şi-a desfăşurat activitatea la Detaşamentul Mobil, s-a implicat tot timpul în misiunile derulate, fiind un model pentru ceilalţi colegi. Este un tânăr ambiţios, care a dat dovadă de spirit de echipă”, a spus lt. Nicoleta Pîrvu, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Giurgiu.
Săptămâna trecută, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a avut loc ceremonia Apelului Solemn al Detaşamentului de Jandarmi care a fost dislocat în Afganistan.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite