Un colţ de rai la 35 de kilometri de Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona oferă posibilitatea unor drumeţii prin pădure, partide de vânătoare şi chiar pescuit.Parcul natural Comana a fost înfiinţat în decembrie 2004, aducând de-a lungul timpului zeci de mii de vizitatori locali, bucureşteni şi specialişti interesaţi să studieze zona.

Întins pe o suprafaţă de aproximativ 250 de kilometri pătraţi, Parcul Natural Comana, este considerat ca fiind cea de-a treia zonă umedă din sudul României, după Delta Dunării şi Balta Mică a Brăilei.
Oportunităţile de recreere la sfârşit de săptămână, în mijlocul naturii, sunt multiple, şi tocmai de aceea locul este considerat cel mai interesant pentru petrecerea timpulii liber. Cabana Fântâna cu Nuc oferă posibilitatea cazării pentru cei care vor să rămână în oaza de relaxare.
Mănăstirea Comana, ctitorită de domnitorul Vlad Ţepeş, atestată documentar din anul 1461, este un un punct de interes maxim pentru credincioşi şi vizitatori. Tot aici se află mormântul lui Pătraşcu Vodă, fiul lui Mihai Viteazul. Mai mult, se crede că, în pădure ar fi sfârşit chiar Vlad Ţepeş, în ultima sa bătălie, purtată aici şi pe care a şi pierdut-o.

Specii protejate

Rezervaţia de la Comana oferă ocazia vizitatorilor să vadă mai multe specii de floră şi faună protejate de lege, acestea fiind incluse şi în Lista Roşie Europeană. Tot aici pot fi găsite şi sute de specii de păsări, protejate la nivel internaţional.
În Parcul Natural au fost deja identificate peste 140 de specii de păsări, 19 specii de peşti dintre care cinci protejate de legislaţia naţională cleanul; ţigănuşul- Umbra krameri; ţiparul şi două specii de guvizi).

Vănătoare pentru pasionaţi

Zona oferă posibilitatea celor aflaţi în căutarea unor oportunităţi de timp liber să meargă la pescuit, având în vedere că aici există iazuri şi bălţi destinate împătimiţilor  pescuitului sportiv.
Pădurea Comana poate fi şi un loc ideal pentru organizarea partidelor de vânătoare, însă acest lucru se poate realiza doar într-un cadru organizat, pe fondurile de vânătoare gestionate de parc.
Apropierea de Bucureşti este unul dintre avantajele zonei, în acest fel fiind atraşi atât vânătorii bucureşteni dar şi cei străini interesaţi de exemplarele existente în pădure.
Comuna Comana este luată cu asalt, în luna mai, de vizitatorii care vor să admire rezervaţiile de bujor la “Sărbătoarea Bujorului”. Există 200 de specii şi subspecii de bujor, ghimpe şi mărgăritar, din care 70 pe cale de dispariţie şi 2 strict protejate de legislaţia românească.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite