Bebeluş salvat de doi asistenţi care au folosit tractoare pentru a ajunge la el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

O Ambulanţă a avut nevoie de aproape şase ore pentru a interveni într-un sat izolat din judeţul Giurgiu acolo unde un bebeluş în vârstă de 7 luni s-a îmbolnăvit. Din cauza condiţiilor meteorologice, cei doi asistenţi ai Ambulanţei au folosit două tractoare şi au mers ulterior pe jos pentru a-l salva pe micuţ.

În jurul orei 10.45, Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Giurgiu a primit o solicitare din satul Cucuruzu (comuna Răsuceni) pentru a prelua un copil de şapte luni cu febră şi vărsături.

Din cauza drumului impracticabil, medicul de serviciu, Mihaela Făiniţă a cerut ajutorul primarului localităţii Izvoarele care a promis că Ambulanţa va fi aşteptată în satul Chiriacu cu două utilaje pentru deszăpezire.

Salvarea a plecat spre Chiriacu cu doi asistenţi medicali la o oră după apelul familiei bebeluşului. Doctorul Mihaela Făiniţă a ţinut în permanenţă legătura cu părinţii bebeluşului prin intermediul telefonului, monitorizând starea micuţului.

Pentru a ajunge la bebeluş, cei doi asistenţi medicali au urcat în două tractoare prevăzute cu lame pentru deszăpezire care îi aşteptau în satul Chiriacu, însă la un moment dat au fost nevoiţi să meargă pe jos pentru a ajunge în Cucuruzu şi a prelua bebeluşul.

Conform purtătorului de cuvânt al SJA Giurgiu, Rodica Cărăbaş, copilul a fost preluat de cei doi asistenţi în jurul orei 16.00, starea acestuia fiind stabilă. La ora 16.33 cei trei au ajuns cu bine la Ambulanţă fiind aşteptaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite