Un argeşean a câştigat marele premiu la Festivalul „Pe marginea Dunării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi câştigătorii au cântat ieri pe scena Ateneului "Bălănescu"
Toţi câştigătorii au cântat ieri pe scena Ateneului "Bălănescu"

Cea de a 26-a ediţie a Festivalului de folclor „Pe marginea Dunării” s-a încheiat ieri printr-un concert extrordinar de muzică populară, desfăşurat în cadrul Galei de premiere a câştigătorilor actualei ediţii a concursului de interpretare.

„Această ediţie a fost una aniversară, la care am sărbătorit împlinirea a 30 de ani de la debutul, la Giurgiu, al Festivalului  de folclor <Pe marginea Dunării>”, a spus Carmen Peţanca, directoarea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii tradiţionale din Giurgiu (CJCPCT). „Conform tradiţiei, în cadrul spectacolului de gală, care încheie festivalul, este prezentat, întotdeauna, un concert de muzică populară, susţinut de renumiţi interpreţi de folclor şi de laureaţii ediţiilor anterioare.

Cel de ieri a fost un concert extraordinar, dedicat, ca de obicei, câştigătorilor ediţiei actuale a concursului de folclor  din cadrul festivalului, care s-a desfăşurat vineri, dar şi împlinirii a 30 de ani de când la Giurgiu a fost inaugurată această sărbătoare a muzicii populare româneşti , <Pe marginea Dunării>”, a menţionat directoarea Carmen Peţanca.

Pe scena Ateneului „Bălănescu” au cântat îndrăgiţii interpreţi Ion Drăgan şi Daniel Preduşel, laureaţi din anii precedenţi, iar vineri seara, au susţinut recitaluri Georgel Nucă şi cunoscută interpretă de folclor tradiţional din Vlaşca, Doina Cernea. Argeşeanul Gabriel Dumitru a câştigat Marele Premiu al Festivalului, melodiile interpretate de acesta fiind „Pe drum rătăcit” şi „Bună seara, mândră bună”. Ioana Maria Ardelean (Bistriţa-Năsăud) a fost recompensată cu premiul I, în timp ce Ana-Maria Oprişan (Mehedinţi), Gabriel Lungu (Olt) şi Iulian Urlea (Giurgiu) au câştigat premiul al II-lea.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite